Peugeot 508: van klassieke sedan naar sportieve coupé

Na hun ‘SUV-offensief’, die onder andere bestaat uit de 2008, 3008 en 5008, komt Peugeot nu met een wagen van een heel ander kaliber: de nieuwe 508! Een gespierder exterieur en een volledig nieuwe Peugeot i-Cockpit beloven dat het rijden in het nieuwe vlaggenschip van het Franse merk een heuse beleving wordt.

Coupé-mania

Eindelijk wordt ‘ie onthuld, de nieuwe Peugeot 508. Een nieuw concept in het D-segment (grote bakken-segment) die het op moet nemen tegen de nieuwe concepten van premium fabrikanten, zoals de vele nieuwe SUV’s. Echter hadden de ontwerpers van dit nieuwe model een duidelijk doel voor ogen: ze wilden afstappen van de klassieke 4-deurs sedan en toewerken naar een sportiever gelijnde 5-deurs coupé. Van wat wij nu van de 508 gezien hebben, is dat gelukt!

Fancy

Wat betreft het nieuwe design vallen er nog een paar dingen op. De keuzes die PEUGEOT heeft gemaakt wat betreft het design zijn af te leiden van hun meest recente concept cars, namelijk de PEUGEOT EXALT en de PEUGEOT INSTINCT. De nieuwe i-Cockpit van de 508 is zelfs exact overgenomen van de concept car EXALT. Fancy!

Charmeur

Dat ‘ie knap is, dat hoeven we je verder niet uit te leggen. Maar het interieur is wel een introductie waard. De i-Cockpit van Peugeot maakte in 2012 zijn debuut in de 208. Sinds toen is het systeem in elk nieuw model van Peugeot verder ontwikkeld en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Zodra je instapt wordt je verwelkomt door een compact stuurwiel, een groot 10 inch HD-touchscreen in 8/3 formaat en een high resolution digitaal 12,3 head-up instrumentenpaneel.

Lees ook:  DIT ZIJN DE CATEGORIEWINNAARS VAN WOMEN’S WORLDWIDE CAR OF THE YEAR 2024

Wat er nog meer te vertellen valt over de nieuwe 508 zullen wij ontdekken op de Geneva Motorshow 2018, waar we deze knappe Fransoos zullen ontmoeten. Vervolgens zal het model in september wereldwijd op de markt worden gebracht!

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Masterlist: welke auto’s zijn in de race voor Women’s World Car of the Year 2017?
De komende maand wordt spannend want op 11 november 2017 weten we...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *