Top 5 meest betrouwbare auto’s: Lexus, Porsche en Kia domineren

betrouwbare auto's

Een auto moet mooi zijn, goed uitgerust zijn en lekker rijden. Daarbij is het natuurlijk ook van belang dat je trouwe vierwieler je niet bij het minst of geringste in de steek laat. Maar welk automerk is nou het meest betrouwbaar? Het Amerikaanse bedrijf J.D. Power zocht het dit jaar voor de 29e keer uit.

Het onderzoek meet het aantal problemen dat automobilisten ondervinden, per 100 auto’s (PP100) in de afgelopen 12 maanden, bij de originele eigenaren van auto’s met modeljaar 2015. Hoe lager de score, hoe betrouwbaarder het merk. Daarin maken ze onderscheid tussen premium en non-premium merken. De merken konden scoren op Overall Dependability, Powertrain Dependability, Body and Interior Dependability en Feature and Accessory Dependability.

De meest betrouwbare auto’s zijn?

Premium

  1. Lexus
  2. Porsche
  3. Infiniti
  4. BMW
  5. Lincoln

Non-premium

  1. Buick
  2. Kia (en omdat Buick niet in Nederland te koop is, staat Kia voor ons eigenlijk op nummer 1!)
  3. Chevrolet
  4. Hyundai
  5. Toyota

Bekijk de volledige ranking hier.

Lexus is voor het zevende jaar op rij het meest betrouwbare merk in het premium-segment. Porsche volgt Lexus nauw op. Fiat heeft zich het meest verbeterd, met 106 minder PP100 dan in 2017. Infiniti is het verste omhoog geschoven in de ranking. Het merk is van plek 29 naar plek 4 gegaan. Kia’s 5e plaats in het onderzoek is hun hoogste plek ooit in de J.D. Power Vehicle Dependability Study.

Naast twee lijsten als resultaat, kwam uit het onderzoek ook naar voren dat men in de auto vooral problemen ondervindt met het infotainmentsysteem. Daarbij zijn een niet-luisterende ingebouwde stemherkenning en een haperende bluetoothverbinding de grootste probleemschoppers. Herkenbaar, niet?

Lees ook:  Women's World Car of the Year 2024: ontdek de genomineerde auto’s per categorie

Foto header: Lars Oosterveen fotografie

We kiezen steeds vaker voor Koreaanse merken!

Waarom? Lees het hier!

Mis niets meer van FemmeFrontaal

Meld je hier aan voor onze Nieuwsbrief!

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Mazda CX-5 2023 Mild Hybride: gouwe ouwe maar dan iéts zuiniger en slimmer
De Mazda CX-5, beter bekend als onze loyale duurtester van een paar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *