Pamela Fletcher Vice President General Motors over werken in de autowereld

Pamela Fletcher

one Steeds meer vrouwen banen zich een weg in de zogenoemde ‘mannenwereld’. ‘Het is er met de paplepel ingegoten’ is bij Pamela Fletcher bijna een understatement. Als klein meisje leerde zij alles over tools en onderdelen van haar vader, die een autocoureur was. Haar advies aan iedereen is ook om altijd te doen wat je wil, laat je niet tegenhouden door wie of wat dan ook. Misschien cliché, maar zeker een goede boodschap.

Started from the bottom

Now she’s here! Van meekijken met haar vader in de garage naar een toppositie in de auto-industrie. Fletcher is de Vice President van de elektrische tak van General Motors en had de touwtjes in handen bij het ontwikkelen van EV auto’s, waaronder de Ampera. Het houdt nog niet op met de ambities van Fletcher. Onder haar leiding is het bedrijf van plan om meer dan 20 volledig elektrische auto’s op de wereld te zetten.

One of the guys

‘Een opleiding in de autowereld als vrouw? Dan ben je sowieso de enige tussen al die mannen, dat wil je toch niet?’ Dit hield Fletcher zeker niet tegen. Ja, misschien was ze bijna de enige vrouw. Boeiend! Ze vormde daar een kleine squad met de paar meiden die bij haar op school zaten. Al deze meiden hebben nu hoge en belangrijke functies in de car scene. Een serieus moment voor een; I told you so.

Over haar CEO Mary Barra zegt ze het volgende: ‘She rocks! Ze benadert zaken altijd met openheid en kan goed luisteren. Ze zet hierin echt de toon zodat we ervoor zorgen dat alle standpunten worden gehoord. Want dan alleen maak je de juiste beslissingen. Dit zorgt er ook voor dat ik blijf werken aan mijn eigen leiderschap.’

Lees ook:  Naar deze vijf auto’s waren jullie het meest nieuwsgierig in 2023

100 carriere tijgers

Pamela Fletcher staat in de Create & Cultivate, een lijst van 100 vrouwen die de koningin van hun vak zijn. Pamela wist zich door alle mannen te wurmen in haar business, zeker een reden waarom zij in deze lijst carrière tijgers thuishoort.

Lees het volledige interview dat ze had met het blad Marie-Claire.

Comments

comments

Written By
More from Manouk Clark
Kinderen scheuren in mini-autootjes naar operatiekamer
Sinds deze week scheuren patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis in een stoere mini-XC90 of...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *