De nieuwe Renault Mégane R.S.: Degelijke gezinsbak? Oh heck no!

Een vers Frans scheurmonster is op de markt. We hebben het over de nieuwe Renault Mégane R. S. De grote broer van de Clio R.S. Deze wagens hebben beide het uiterlijk om door een ringetje te halen.

Derde generatie

De nieuwste Mégane R.S. is de derde generatie in de familie. De eerste versie kwam in 2003 uit en had 225 pk onder de motorkap liggen. Inmiddels, 15 jaar later, is het vermogen van de R.S. gestegen naar 280 pk. Deze stijging is ontwikkeld door Renault Sport Racing en Renault Sport Cars. De auto beschikt over alles voor ultiem rij comfort, bijvoorbeeld 4CONTROL-vierwielsturing. Op de weg, maar ook zeker op het circuit een topervaring.

Degelijke gezinsbak? Oh heck no!

De stoere uitstraling en monsterlijke achterwerk geven de Mégane die extra sporty touch. Waarschijnlijk niet de vierwieler die je familie verwacht als jij vertelt dat je een nieuwe Renault hebt gekocht. Bij het Franse merk Renault verwacht men een degelijke gezinsbak, maar niets in minder waar. Deze nieuwe R.S. versie gooit elke verwachting overhoop.

De Mégane is beschikbaar in de fantastische kleur zoals op de pics. Het oranje-geelachtige geeft de auto nog betere looks, vooral als sport uitvoering.

Er is keuze uit handmatig of automatisch en je kunt zelfs kiezen welk onderstel je wilt (cup of sport). De verkoopprijs begint bij een ruime €42.000,- en is vanaf nu te bestellen. Kijken kijken niet kopen? Vanaf mei is deze ‘hot hatch’ te bewonderen bij de Renault dealers.

Lees ook:  Renault 5 E-Tech Electric: de retrocar die je wél wilt hebben

Comments

comments

Written By
More from Manouk Clark
A Girls’ Pit Stop op LA Auto Show
Vrouwelijke Verstappen, lady automonteur of CEO van een groot automerk? Lastig voor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *