F1 grid girls zijn verleden tijd

grid girls

Geen vrouwelijk eye candy meer voor de heren, helaas. Na tientallen jaren is de traditie afgelopen. De Formule 1 wil geen ‘walk on grid girls’ meer tijdens de races. De wel bekende dames in super strakke pakjes of mega korte rokjes die staan te zwaaien met ronde borden of start vlaggen zijn verleden tijd.

De bloedmooie vrouwen waren voor elke man natuurlijk een leuke toevoeging aan de populaire sport. Maar niet langer. De stop van de grid girls begint bij FIA Formule 1 Wereldkampioenschap 2018. Ook zal dit door gevoerd worden voor elke andere motorsport die plaatsvinden tijdens de Grands Prix weekenden. Niet alleen bij de Formule 1, maar ook bij de dartsport zijn de grid girls verleden tijd.

Croptops

F1 vond dat het ‘gebruik’ van de grid girls totaal niet in een lijn lag met de hedendaagse maatschappelijke normen, ondanks dat de dames een groot deel uitmaakte van het event. De tijd voor de race op de grid wordt door de F1 gezien als een feest, voor zowel coureurs als de rest van de teams. Dit feest is zeker te vieren zonder meiden in croptops en korte rokjes.

Wat vindt FemmeFrontaal

Evelin over dit de stop op grid girls: “Aan de ene kant is het écht niet meer van deze tijd. Want vrouwen werken hard om zich van het stereotype beeld te ontworstelen en gelijk behandeld te worden. Aan de andere kant, deze grid girls worden gewoon ingehuurd, ze stellen zich gewoon beschikbaar. En als ze het zelf willen, waarom niet? Maar dan willen we ook mannen zien!” Odiel, vult aan: “Het geld dat de FIA nu overhoudt, kan ze natuurlijk gebruiken voor het trainen van nog meer vrouwelijke F1 coureurs ;-)!”

Headerfoto: 123RF | redactioneel

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

Comments

comments

Written By
More from Manouk Clark
De nieuwe Ford Mustang: Womanizer
Wie kent hem niet? De sprintende pony, de iconische verlichting. Er is...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *