De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse is er!

Mercedes heeft het erg spannend gehouden. We zagen al een promo video voorbij komen met flitsen van enkele details van de nieuwe wagen, maar verder werd er weinig losgelaten. Gelukkig zijn we uit ons lijden verlost. De world launch van de gloednieuwe Mercedes-Benz A-Klasse was vrijdag 2 februari in ons eigen kikkerlandje en wij waren erbij!

Vierde generatie

We hebben er even op moeten wachten, een jaar of zes zelfs, maar hier is ‘ie dan! De alweer vierde generatie in de A-Klasse familie. Over de jaren is er veel veranderd. Zo blijft Mercedes er alles aan doen om elke mogelijke optie te verbeteren.

Mercedes Me

Van de technologie in deze wagen sla je stijl achterover. Het is natuurlijk vrij onwaarschijnlijk dat je je gaat vervelen tijdens een lange autorit, dat kan bijna niet in zo’n top auto. Maar als je dan echt dat punt bereikt hebt, kan je gewoon een gesprek aangaan met je trouwe vierwieler. Dit systeem wordt Mercedes me genoemd. Een programma waar een compleet service pakket aan vast zit die je alles kunt vragen over de wagen. Je verzint het niet! Lief vragen of hij vader, moeder, vriend of vriendin wil bellen en hoppa, je telefoon gaat over (of course handsfree). Nooit meer afgeleid door je fancy touch screen tijdens het rijden. Niet alleen handig, ook nog veilig. Over fancy touchscreen gesproken, de Mercedes bezit niet één maar twee displays. Je hebt zelfs nog de keuze om ze samen te voegen tot één grote. Zo is driekwart van je dashboard gevuld met scherm (wooow). Van navigatie en muziek tot je toerenteller. Alles staat erop. Ok, die S-Klasse strepen we voorlopig van ons verlanglijstje. Een nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse voldoet prima aan onze wensen!

Lees ook:  Hier is de mini monster truck van je dromen

Who run the MB-world?

Niet om mannen af te schrikken. Maar de derde generatie A-Klasse is altijd mega populair geweest bij vrouwen. Van alle A-Klasse eigenaren in Europa is 40% vrouw. En China topt het af met 50% vrouwelijke eigenaren. Wij snappen wel waarom…

Pure schoonheid

Waar te beginnen? Het interieur, exterieur, alles ziet er gelikt uit. Alles is strak, dynamisch, stoer. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. De lage voor- en achterbumper maken de auto sportief in zijn looks. De koplampen met de vorm van de ogen van een tijger brengen een krachtige uitstraling met zich mee. Hier draaien mensen zich wel voor om als jij langs komt blazen.

Rijtest van Kia's eerste posterboy, de Stinger!

Lees het hier:

Comments

comments

More from Odiel Mennink
De nieuwe Fiat 500 Anniversario: Oeh, die is schattig!
Het is feest. Eén van de meest schattigste auto’s ever is namelijk...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *