We kiezen steeds vaker voor Koreaanse merken

Dat is niet alleen duidelijk te zien aan cijfers van verschillende onderzoeken, maar ook aan onze eigen cijfers. Bijvoorbeeld de rijtest van de Kia Rio, waar onze eigen Rowan voor in het vliegtuig naar Portugal stapte om daar alle eigenschappen van de Koreaanse vierwieler te leren kennen. Deze rijtest is ook nog de best gelezen test van 2017(!). Populaire auto dus.

Kleine modellen

Zo’n 10 jaar geleden was Hyundai heel duidelijk het populairste Koreaanse merk in Nederland. Denk aan bijvoorbeeld modellen als de i10. Uit nieuwe cijfers blijkt dat Kia erg dichtbij komt en in staat is om Hyundai de troon te beroven. In het merk klassement staat Hyundai nog bovenaan, maar als het gaat om modellen is de Kia Picanto de echte Hollandse winnaar van 2017.

We love them

FemmeFrontaal is helemaal gevallen voor de Koreaanse wagens. We hebben er al meerdere rijtesten op zitten en wij zijn om. De hekkensluiter van de top 10 meest verkochte Koreaanse auto’s in Nederland is de Hyundai i30. Evelin had het genoegen de i30N te testen. Zij kreeg de glimlach niet meer van haar gezicht na het crossen in dit scheurijzer.

De Kia Stinger, misschien staat ‘ie niet de eerste 10 van afgelopen jaar, maar wat een ding! Allesbehalve burgerlijk of degelijk. Wij mochten de V6 versie testen en je raadt het al, verliefd! Categorie droomauto.

Al met al, de Koreaanse creaties worden steeds geliefder op de Nederlandse markt. Ze maken 7% van onze wegen vol, dat was 10 jaar geleden nog maar 5%. Stijgende lijn dus. Wij snappen wel waarom!

Bron: VWE
Fotografie header: Lars Oosterveen (Kia Stinger en Hyundai i30N)

Lees ook:  DIT ZIJN DE CATEGORIEWINNAARS VAN WOMEN’S WORLDWIDE CAR OF THE YEAR 2024

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Wie weten er meer over het verkeer: mannen of vrouwen?
Deze strijd moeten wij vrouwen helaas verliezen. Mannen scoren gemiddeld een 6,3...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *