Vrouwen betalen meer bij autogarage dan man

Vrouwen betalen meer bij een autogarage dan de man. Vrouwelijke klanten betalen namelijk 8 tot 16% meer dan mannen voor dezelfde werkzaamheden aan de auto. 

Dat blijkt uit Brits onderzoek vanuit een website waar klanten een monteur kunnen vinden voor een klusje aan de auto. De site onderzocht door middel van mystery shoppers 182 onafhankelijke autobedrijven, verdeeld over tien steden in de UK. De vervanging van bijvoorbeeld een koppeling uit een Ford Focus kostte de vrouwelijke klant 866 euro. De mannelijke klant hoefde slechts 802 euro af te tikken voor een nieuwe koppeling.

Heb je, als je dit wederom hoort, net als ons ook zo’n behoefte aan een women-only garage? Dit onderzoek is een bevestiging van wat we zelf (redacteuren van FemmeFrontaal) hebben ervaren en horen van onze lezeressen. Er wordt vanuit gegaan dat vrouwen toch geen verstand van auto’s hebben dus denkt de garagehouder: ‘We maken ze maar wat wijs’. “Komt u uw auto voor een kleine beurt brengen? Ja, die remschijven zijn toch ook echt aan een vervanging toe”. En ineens moet je 150 euro bijlappen voor een reparatie die niet nodig is. Niet voor niets hebben we er een tijdje geleden een column aan gewijd, met als titel de ‘Vrouwengarage’. In de FemmeFrontaal vrouwengarage voelt een vrouw zich vertrouwd, serieus genomen en is het een plek om inspiratie op te doen om haar auto te verbeteren. Er wordt je niets wijs gemaakt, alles gaat in overleg en blijkt er toch echt iets aan vervanging toe zijn, wordt dat eerst aan je gevraagd.

Lees ook:  Formule 1-fans zijn met hun avontuurlijke rijstijl een verhoogd risico op de weg

ClickMechanic-directeur (de website) Andrew Jervis vindt het een vervelende verrassing voor vrouwen: “Er is in de branche behoefte aan helderheid en uniformiteit op het gebied van prijzen, wil er vertrouwen ontstaan bij consumenten – mannen én vrouwen.”

Ook zo’n behoefte aan een women-only garage?

Lees ook de column: Lieve Autofabrikant

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Mercedes-Benz zoekt vrouwen met liefde voor autosport
Ben jij net als FemmeFrontaal helemaal maf van autosport? Dan is Mercedes-Benz...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *