Hoe vind je de perfecte autoverzekering?

autoverzekering

Mooie auto’s, snelle auto’s, indrukwekkende technologie en motoren die beter presteren dan ooit; wij kunnen het er uren over hebben. Helaas komen er ook een aantal praktische, minder spannende onderwerpen kijken bij het bezitten van een nieuwe of tweedehands auto. Wat kost een autoverzekering bijvoorbeeld? En wat is er dan gedekt? Niet de meest entertainende onderwerpen maar wel degelijk belangrijk om over na te denken. Don’t worry, wij zijn er weer om je een handje te helpen. Het onderwerp van de dag: welke autoverzekering is de perfecte match voor jou en jouw auto?

WA

Ben jij een bewuste en voorzichtige weggebruiker? Staat klungelig niet in jouw woordenboek en maak je je geen zorgen over het zelf veroorzaken van schade aan jouw auto? Of misschien rijd je wel een vrij oude bak en maak je je geen zorgen om een deukje hier en daar? Dan is een standaard verplichte WA- autoverzekering waarschijnlijk genoeg voor jou. Schade aan je eigen voertuig wordt (meestal) niet gedekt maar alle schade die aan anderen wordt toegebracht weer wel. Een ongeluk zit immer in een klein hoekje. Deze optie wordt het meest gekozen voor auto’s die tien jaar of ouder zijn.

WA+

Natuurlijk begrijpen we het als je op zoek bent naar iets meer dekking. Bij een WA + wordt ook schade die niet door een ongeluk veroorzaakt is gedekt. Denk hierbij aan inbraakschade, stormschade of misschien wel een hert dat niet meer te ontwijken was. Want hoe voorzichtig je zelf ook bent, het gedrag van anderen (mens en dier) heb je zelf niet in de hand. Dit is de meest gekozen optie voor auto’s tussen de zes en tien jaar oud.

Lees ook:  Vrouwen in de autosport: ‘talent heeft geen gender’

Allrisk

Is je auto je trotste bezitting, je grootste investering? Ben je verliefd op de vierwieler voor je deur en ben je graag voorbereidt zijn op het slechtste? Dan is een Allrisk verzekering waarschijnlijk the way to go. Niet alleen wordt alle schade die aan anderen is toegebracht gedekt maar ook (bijna) alle schade aan je eigen auto. Dit is de meest gekozen optie voor nieuwe auto’s, tot en met zes jaar.

En dat was hem; een snelle 101 in autoverzekeringen. Meer weten over wat iedere verzekering nou precies dekt of welke premies hier aan verbonden zijn? Kijk dan op: Centraal Beheer autoverzekering, Laat ons ook vooral weten welk saai en praktisch onderwerp je ons de volgende keer wilt zien tackelen. Happy and safe driving!

Auteursrecht: usamedeniz / 123RF Stockfoto
#brandedcontent

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Door deze nieuwe functie van Apple verstuur je nooit meer berichten tijdens autorijden
Eerlijk, stuur jij wel eens een whatsappje tijdens het autorijden? Vind je...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *