Canon Report: Het perfecte plaatje op de Historic Grand Prix 2017

Zoveel klassieke racebolides bij elkaar zie je normaal nooit: van Formule 1-helden tot vooroorlogse raceauto’s. FemmeFrontaal was bij de Historic Grand Prix 2017 in Zandvoort om deze juweeltjes op de gevoelige plaat vast te leggen!

Man, wat is dat spannend. Op de baan waar ik voor het eerst als rookie opging voor mijn racelicentie, mag ik nu langs de lijn coureurs schieten. De Historic Grand Prix is voor mij een mooi moment om mijn fotografie skills op te krikken. Dat doe ik op uitnodiging van Canon. Net als met racen, begin je met professioneel fotograferen ook in de instapklasse, en wel met de nieuwe EOS 200D van Canon. Een prachtige spiegelreflexcamera (klinkt goed toch): een hele andere wereld voor een enthousiaste smartphone-fotograaf zoals ik.

Wat is een spiegelreflexcamera?

Een spiegelreflexcamera – ook wel DSLR genoemd-  is een camera waarbij de fotograaf “in de zoeker precies hetzelfde beeld kan krijgen als het negatief of de beeldsensor, middels een beweegbare spiegel en verwisselbare lenzen.” Klinkt ingewikkeld…

Speeddate met de Canon EOS200D

Nu ben ik al wel wat verder dan alleen fotograferen met mijn smartphone. Mijn Canon PowerShot GX7 (compactcamera) gaat het laatste jaar letterlijk overal met mij mee: van perstrips tot beurzen. Het is een fantastische camera, maar toch snak ik naar meer. Een professionele spiegelreflexcamera leek mij echter te ingewikkeld. De spiegelreflexcamera die ik test, is echt ontworpen voor beginners zoals ik. Hij is namelijk heel intuïtief: soms denk ik dat hij mij beter begrijpt dan ik hem. Hij beschikt over een verrassend eenvoudige interface (touchscreen) met handige tips op het scherm om de belangrijkste functies te verduidelijken. Van diafragma (hoeveel licht valt er door de lens op de sensor), ISO-waarde (hoe gevoelig is de sensor voor het licht dat erop valt) en sluitertijd (hoe lang valt er licht op de sensor). Dit neemt niet weg dat ik nog wel een cursus Fotografie voor Dummies kan gebruiken (knipoog).

Lees ook:  Hyundai introduceert de nieuwe KONA (oh én een robothond)

Ik ben op stap met een bosje lenzen. Een all round (standaard) lens om van dichtbij en van veraf goed te fotograferen. Een (tele) lens waarmee ik van veraf de snelheid van de klassieke scheurijzers op het circuit kan vastleggen én een aparte lens (macro) om echt in het onderwerp eruit te laten springen met geblurde achtergronden en details van een onderwerp scherp in beeld te brengen waar de achtergrond onscherp is.. Zoals het hoort beschikt de Canon EOS 200D ook over ingebouwde WiFi en Bluetooth om direct de mooiste afbeeldingen te delen op Insta.

Omdat de EOS 200D zo compact en licht is, is het relatief gemakkelijk een selfie te nemen (of te vloggen), hij beschikt namelijk ook over een handig kantelscherm. Hij is weliswaar ietsjes groter dan de camera die ik tot nu toe overal mee naar toe sleep, een GX7, maar hij past nog prima in mijn handtas als plots de regen met bakken uit de hemel komt op Zandvoort.

Het perfecte plaatje?

Vanaf volgende week zit ik alvast aan de buis gekluisterd voor een nieuw seizoen van Het Perfecte Plaatje! Vorig jaar won Humbero Tan en dit jaar gaan ook zeven BN’ers – waaronder Gordon en Tygo Gernand – met elkaar de strijd aan om het mooiste plaatje. Wat ik ga doen? De thuisopdrachten van het programma opvolgen. Want ben ik om? Fotograferen met een professionele camera is werkelijk waar verslavend! Dat ik als FemmeFrontaal ook nog mocht rondstruinen op de Historic Grand Prix is dan maar een bijzaak, want ook in het Rijksmuseum had ik dit gevoel gehad.

 

Lees ook:  Hier moet je op letten bij het kopen van een telefoonhouder voor in de auto

#canonnederland #teamcanon #liveforthestory

Photocredit: @all rights reserved FemmeFrontaal | Canon Nederland.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Sexy mannen in de Autowäsche Kalender
Als parodie op de jaarlijkse Pirelli-kalenders waarbij schaars geklede vrouwen als pornosterren...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *