MINI HUNT 2015: Have a safe trip!

Stop tien mensen in je MINI, doe iets ludieks met een condoom, maak een snor van slagroom en neem verse aardbeien mee naar de finish! Zondag 28 juni ging de jaarlijkse MINI HUNT van Renova MINI van start. En wat zou een MINI HUNT zijn zonder stoute opdrachten? Met een knappe cameraman in het kielzog legde FemmeFrontaal de leukste MINI rally van Nederland, de Renova MINI HUNT, voor je vast!


70 bont uitgedoste MINI’s bij elkaar, dat zie je niet iedere dag. Zondagmorgen 28 juni vertrokken maar liefst 140 MINI-lovers vanuit Breda, om na 200 kilometer, diezelfde avond terug te komen bij het hoofdkwartier van Renova MINI .

Met een waterig zonnetje aan de hemel en 20 graden op de thermometer vulde het parkeerterrein van Renova zich zondagochtend vroeg met de meest unieke Coopers, Roadsters, Countrymans, Clubmans en Cabrio’s van MINI. En hoe fanatiek en snel de deelnemers ook zijn met hun gepimpte MINI’s, de rally is geen race. Lol maken is het allerbelangrijkst. Die lol werd door de deelnemers goed vertoond door met goud gepimpte MINI’s, de accescode was ‘Touch of Gold’. Wat stonden ze te shinen bij de start van de MINI hunt.

Binnenkomst MINI HUNT

'Touch of Gold' Photocredit @Veldhuijzen
‘Touch of Gold’ Photocredit @Veldhuijzen

Met een versgebakken cupcake in de maag, rallyboekje in de hand en proviand op zak vertrok de karavaan richting België. De grens werd echter niet overgestoken voordat ze in bezit waren van een ‘veiligheidsitem’, uitgedeeld door Robert en Esmee van Renova in een bos nabij Ulvenhout. “Have a safe trip!”, riepen zij er luidkeels en enthousiast bij. Enigszins verbouwereerd snelden de equipes in hun MINI via het zandpad weg met in de ene hand een stuurwiel en in de andere hand een condoom van Wingman met de opdracht; doe onderweg iets ludieks met een condoom!

Lees ook:  XPENG P7 Performance: De proef op de som

Via de Hollandse enclave nabij de grensstreek, Baarle Nassau/Baarle Hertog, togen de MINI’s verder België in. Ze toerden langs een abdij brouwerij (helaas don’t drink and drive) om uit te komen bij een bijzondere kruidentuin in Postel waar het muurbloempje en heksenkruid groeit.

Omdat je op een hongerige maag geen rally kunt winnen, is Postel ook de plek voor de lunchstop én de volgende foto-opdracht: ‘Doe iets hilarisch met een kopje warme chocomelk met slagroom!’. Dat hoef je MINI-fans niet twee keer te zeggen. Onze whatsapp stroomde vol met foto’s van vette slagroomsnorren. Nadat de slagroom er weer afgelikt was, was het aan deelneemster Heidi de taak om tien(!) mensen te stoppen in een MINI John Cooper Works, driedeurs. Je verwacht het niet, want tja op een bepaalde leeftijd is niet iedereen meer zo lenig als Epke Zonderland, maar het lukte haar! Heidi: “En een lol dat de mensen in de MINI hadden! Dikke duim omhoog voor hen”, zegt ze opgelucht en blij. Op naar de volgende opdracht!

Tien-mensen-in-een-mini

De MINI’s, elkaar inmiddels afgeschud, toerden verder via het schilderachtige Averbode richting een verlaten veldkapelletje waar ooit een eenzame maarschalk woonde. Kijk, zo krijgt de MINI HUNT ook nog een educatief karakter. De deelnemers stoppen bij mysterieuze kastelen, pittoreske begijnhoven en immense sluizen, om uiteindelijk uit te komen bij de locatie van de laatste opdracht; het aardbeienterras in Rijsbergen. Hier worden de welbekende zomerkoninkjes geteeld. ‘MINI Hunters, doe iets geinigs met aardbeien!’

Photocredit @Veldhuijzen
Photocredit @Veldhuijzen

Al toeterend met aardbeien op het dashboard arriveren eind van de middag de eerste MINI Hunters bij de finish. Voor zessen zijn alle kleurrijke MINI’s op de eindbestemming bij MINI Renova in Breda gearriveerd. Een glas bubbels, een enthousiast MINI-Renova-team en twee toffe DJ’s stonden klaar om de deelnemers op te vangen en te luisteren naar alle sterke verhalen van de dag:’ Vertel, wat heb jij allemaal uitgespookt vandaag?’

Tijd voor de prijsuitreiking: wie heeft er het meeste werkt gemaakt van de accescode ‘Touch of Gold?’, ‘Welk team heeft de meeste vragen en opdrachten goed beantwoord?’ ‘En welke equipe verdient de poedelprijs?’ Tassen, mokken paraplu’s en een dagje scheuren in een MINI John Cooper Works werden met trots uitgereikt aan de winnaars.

Lees ook:  In deze auto's rijdt de rest van de wereld, en wij (nog) niet

MINI-HUNT-uitreiken-prijzen

En Renova zou Renova niet zijn als er na een overheerlijke Green Egg bbq nog een verrassing in petto had voor de deelnemers. Naast een rallytasje ontvingen de MINI-eigenaren ook nog eens een gave linnen strandtas met flipflops van sponsor Sam Friday. Met de boodschap: de HUNT is bij deze afgesloten, tijd om met de MINI’s richting het strand te rijden. Fijne zomer!

Volgend jaar weer? Jazeker! Houd Renova MINI en FemmeFrontaal in de gaten en wellicht ben jij er volgend jaar ook bij met je eigen MINI of in een demo-MINI.

Op zondag 28 juni is de jaarlijkse Renova MINI Hunt verreden. Zo’n 70 MINI’s verschenen aan de start bij Renova Breda…

Posted by MINI Renova on dinsdag 30 juni 2015

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Renault Clio: Your Second Love
Op de valreep in 2012 heeft FemmeFrontaal hem getest, het nieuwe snoepje...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *