Nieuwe Kia Ceed: hoe Europees wil je het hebben!

Kia presenteert de compleet nieuwe Kia Ceed, wat voorheen de cee’d was. De derde generatie is ontworpen en ontwikkeld in Europa en wordt ook in ons continent gebouwd. De Ceed zal zijn debuut maken op de Autosalon van Genève. De nieuwe Kia-telg biedt innovatieve technologie, een sportieve vormgeving die geïnspireerd is op – Kia’s posterboy –  de Stinger én een meer dynamische rijervaring.

De nieuwe Kia Ceed – Community of Europe, met Europees Design – is ontworpen in het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt, onder leiding van Gregory Guillaume, European Head of Design. De nieuwe Ceed heeft een sportieve vormgeving, omdat hij lager en breder geworden is en een langere overhang heeft achter. Rechte, strakke lijnen vervangen de afgeronde randen van het huidige model, wat voor een agressievere voorzijde zorgt. De bredere, signature ‘tiger-nose’ grille geeft de Ceed samen met de lagere luchtinlaat en de rechte vormen een nieuw gezicht. De nieuwe Kia Ceed vijfdeurs hatchback is vanaf de introductie leverbaar met een keuze uit maar liefst elf verschillende kleuren.

Interieur

Kia heeft de interieurarchitectuur van recent geïntroduceerde Kia-modellen toegepast. Het dashboard heeft nu een fraai gevormde, naadloze en slanke vorm. Zowel bestuurder als passagier kunnen profiteren van meer bewegingsvrijheid, meer voetenruimte (yes!) en een beter zicht. Het dashboard bestaat uit twee delen: in het bovenste deel heeft Kia het ‘zwevende’ touchscreen geplaatst voor bediening van het infotainmentsysteem. Daaronder bundelt Kia de knoppen voor de bediening van onder andere de verwarming, de radio en de ventilatie.

Lees ook:  Rijtest Hyundai KONA Hybrid: ‘De kleine TUCSON’

Motoren

Het motorenprogramma van Kia’s nieuwe hatchback bestaat uit twee benzinemotoren en twee dieselmotoren. Rijd je het liefst benzine? Dan heb je de keuze uit de populaire 1.0 T-GDi driecilinder turbobenzinemotor met 88 kW (120 pk) en een gloednieuwe 1.4 T-GDi die de 1.6 T-GDi zal vervangen. De nieuwe 1.4 T-GDi komt met 103 kW (140 pk) vermogen.


Toch liever een ronkende diesel? Dan kun je kiezen uit een gloednieuwe ‘U3’ dieselmotor. Kort samengevat produceert deze nieuwe dieselmotor minder koolstofdioxide, minder fijnstof en minder NOx ten opzichte van de eerdere dieselmotoren van Kia. Deze 1.6 CRDi is leverbaar in twee versies: 85 kW (115 pk) en 100 kW (136 pk) vermogen. Alle krachtbronnen komen met een handgeschakelde zestrapstransmissie. Daarbij zijn de nieuwe 1.4 T-GDi en de 1.6 CRDi motoren ook leverbaar met de door Kia ontwikkelde zeventrapsautomaat met dubbele koppeling.

Autonoom rijden

De nieuwe Ceed is als eerste Kia in Europa verkrijgbaar met Lane Following Assistant. Dit is een Level 2 autonoom rijhulpsysteem. Dit hulpsysteem herkent wegmarkeringen om de Ceed in zijn rijstrook te houden. Het regelt het accelereren, remmen en sturen op basis van tempo van voorliggers. Het systeem, wat actief is tussen de 0 en 130 km/uur, maakt gebruik van sensoren om een veilige afstand tussen jou en je voorganger te bewaren.

De productie van nieuw Europees trots vindt plaats in Slowakije. Kia verwacht dat de verkoop in Europa van start zal gaan aan het einde van het derde kwartaal van dit jaar. En zoals we gewend zijn van Kia, heeft ook de nieuwe Ceed 7 jaar of 150.000 kilometer garantie. Uniek in zijn segment! Op de prijzen moeten we nog even wachten.

Mis niets meer van FemmeFrontaal

Meld je hier aan voor onze Nieuwsbrief!

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Renault x Dutch Design Week
De Dutch Design Week (DDW) is in volle gang. Van 19 tot...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *