6 x inspiratie tips voor je garage

garage

Wanneer je de garage niet gebruikt om je auto in te stallen, wordt het al gauw een rommelhok waar je na verloop van tijd het een voor het ander niet meer kan vinden. Hoog tijd voor een garage make-over dus! Omdat je met de ruimte die een garage biedt meerdere kanten op kan, geven we je hier 6 inspiratie-ideeën.

1) Een extra kamer
Zeker nu we in een tijdperk leven dat het aankopen van een huis financieel gezien niet altijd even makkelijk is, kan het verbouwen van de garage naar slaap- of logeerkamer het overwegen waard zijn. Wanneer je kasten aan de muur rond het bed maakt, waardoor je meteen een mooie ombouw hebt, bespaar je ruimte en oogt de kamer mooi ruim. De garagedeur zou je kunnen vervangen door romantische openslaande deuren of een wandje van rabatdelen met een raam.

2) Fitnessruimte
Een beetje fitnessapparaten, zoals een crosstrainer en een roeiapparaat nemen eigenlijk best wel veel plaats in en zijn in de slaapkamer eigenlijk geen gezicht. Qua oppervlakte is de garage een ideale oppervlakte voor een privé indoor sporthonk. Makkelijk warm te stoken met een extra radiator die je eenvoudig op de het bestaande cv-systeem aansluit en je badkamer is ook altijd dichtbij.

3) Wellnesruimte
Ben je niet zo van het sporten, maar geniet je wel graag in een hottub of Finse sauna? Wat let je om van de garage je eigen wellnessruimte te maken? De garagedeur zou je in principe gewoon kunnen laten zitten. Met speciale isolatieplaten voorkom je dat het een kougat wordt en kan je de deur mooi wegwerken.

Lees ook:  Vastberaden op het ijs met de Volvo EX30

4) Werkplek thuis
Wil je rustig vanuit huis kunnen werken zonder gestoord te worden door huisgenoten zit je in de garage ideaal. Je bent op jezelf en toch thuis. Met enkele simpele aanpassingen zoals een laminaten vloer en wat extra bekabeling heb je voor weinig kosten een fijne werkplek.

5) Game- en funruimte
Je hebt een paar luidruchtige pubers in huis die én niet meer bij jullie op de bank willen zitten én waarvan jezelf ook denkt van: “kom op jongens, nu even niet!” Verbouw de garage tot een gameroom of honk waar ‘de mannen’ voetbal of Formule 1 kunnen beleven. Het decor hoef je je niet druk over te maken, dat kunnen ze zelf wel.

6) Opslagplaats
Het kan ook zo zijn dat je eigenlijk wel blij bent met de ruimte die het rommelhok biedt, maar dat je eigenlijk nergens met goed fatsoen bij kan. Enkele magazijnstellingen, gereedschapsboarden en tussenschotten doen wonderen. Voor het gemak zou je een garagedeur met doorloopdeur kunnen nemen. Wedden dat je dan zelfs nog ruimte overhoudt voor een werkbankje?

 

Comments

comments

More from Odiel Mennink
De mooiste auto’s door vrouwen ontworpen!
Je verwacht het misschien niet, maar onderstaande auto’s zijn toch écht door...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *