De Winkelwagen: een heel ander soort boodschappenkarretje Annie….

De Winkelwagen

FemmeFrontaal Awesomeness

6 Comfort
7 Drive
9 High Heels proof
10 Flirt Factor
10 Value for money
8.4

Achttien jaar worden, kun jij je het nog herinneren? Wat een mijlpaal! Je mocht vanaf toen stemmen én (leren) autorijden! Ter ere van Bol.com’s 18e verjaardag is tijdelijk een elektrische auto voor de echte doe-het-zelver verkrijgbaar, gemaakt uit 223 (!) onderdelen die allemaal los als product verkrijgbaar zijn in de online winkel. Gastredacteur Philippine testte de FemmeFrontaal Awesomeness Factor van de ‘Winkelwagen’ op het NDSM terrein in Amsterdam!

Liever kijken naar De Winkelwagen van Bol.com?

* Luister, ‘testen’  is een te groot woord – want ook al rijdt deze elektrische auto, daar is alles mee gezegd. Het is geen goedgekeurde auto waarmee je de weg op kan. Het initiatief is hilarisch en de inventiviteit van designstudio I O I A en Joost de Boer van entrepreneurscollectief Schaalwerk hoe dit is gebouwd, is ronduit geniaal, maar nogmaals – dit is geen veilige auto. Daarom geef ik per onderdeel van de Awesomeness Test hieronder 2 cijfers; eentje als test hoe we alle auto’s onder de loep nemen in het testen bij FemmeFrontaal en ander cijfer gebaseerd op dat wat het is. Want eerlijk is vals, het is eigenlijk een bolderkar met de aandrijving van een scootmobiel eronder geplakt.

De Winkelwagen

Comfort – cijfers: 2 | 6
De autostoelen zijn gemaakt van bureaustoelen en dat zit best aardig! Aan de binnenkant van de deuren hangen zakken met vakjes met een telefoonoplader, USB-snoertjes en zelfs het flesje voor je kleine is alvast voorverpakt. Praktisch! Oh en ze rocken hem oldskool met een ANWB Wegenwachtkaart. Weet iemand nog hoe we een kaart moeten lezen i.p.v. naar de aanwijzingen van het navigatiesysteem te luisteren?! Maar goed. Daar houdt het comfort wel mee op; het heeft de vering van een pogostick (letterlijk!) en ook al nemen we in acht dat het hier een ‘cabrio’ betreft; je hebt geen extra ruimte in de auto om spullen kwijt te kunnen en de kofferbak is letterlijk een 80 cm koffer. Pas op dat je de code niet vergeet! Een warmhartige vernoeming voor de achteruitkijkspiegel gemaakt van een badkamerspiegel; deze heeft een normale spiegel en een vergrotende spiegel aan de andere kant. Je draait hem zo -hoppa- om en kunt uitermate secuur je lippen bijstiften of je wenkbrauwen epileren. Dat zou ik in voor het stoplicht in ieder geval doen. Puntje minder van deze spiegel, elke keer dat je optrekt, veert de spiegel uit en krijg je hem tegen je knars… Maar hey, je ziet er in ieder geval wel goed uit!
De Winkelwagen

Drive – Cijfers: 2 | 7
Men neme de draaicirkel van een tank, een accu-aandrijving van een scootmobiel en ik wil eigenlijk niet weten welke artikelen er zijn gebruikt voor het stuurhuis & stuurinrichting… Het stuur zelf is in ieder geval een Olympische fitness halterschijf dus zet extra kracht als je wil sturen. Het is een gepimpte bolderkar en zo rijdt het ook. Het maakt ‘De Winkelwagen’ NIET geschikt om te rijden op iets anders dan glad asfalt, bij elk hobbeltje trillen de vullingen uit je mond en is het listig inparkeren. Grote voordeel is wel, dat het een klein wagentje is (1.47m breed) dus parkeervakken moeten geen probleem zijn.

Lees ook:  Lotus Eletre S: vorstelijk vertoeven

De Winkelwagen

Verrassend is het vermogen! Zet je voet op het ‘gaspedaal’ a.k.a. de pasta pollepel en hij trekt zowaar snel op! Dan hebben we het niet over de ‘van-0-naar-100’ want die 100, die haalt ‘ie niet. De Winkelwagen heeft twee standen door het gebruik van 12V Utracell loodaccu’s. Nu haalt een standaard scootmobiel zo’n 17 km/h tot 20 km/h als maximum snelheid, maar ik geef je een wedje dat deze Winkelwagen de 30 km/h kan halen als je een beetje handig bent. De lampen werken op zonne-energie (bonuspunten!) en het dahsboard bevat aardig wat gezellige gadgets zoals een mini i8 wireless mediacenter toetsenbord met multitouch muis, een pocketbook e-reader (lezen onder rijtijd? Eh?) en een braad-oventhermometer die de temperatuur voor je bijhoudt. Wanneer de wagen een beetje op snelheid is, wordt het lastiger te sturen en de auto onder controle te houden. Voor je het weet, vlieg je uit de bocht. Rij je echter in stand 1 en doe je een beetje voorzichtig, dan bereik je zowaar een punt B!

High Heels Proof – Cijfers: 8 | 9
Door de vaste afstelling van de stoel en de afstand naar de pedalen is deze auto PERFECT High Heels! Goed, ik ben 1m76 en draag 14cm hakken – dus alle bovengemiddeld grote types worden hier helemaal blij van. Daarom rij ik met plezier op m’n hakken een rondje NDSM en stap ik moeiteloos uit! Ook minder lange types dan ik kunnen dit moeiteloos doen. Waarschijnlijk hebben ze dit niet van tevoren zo bedacht en is de Winkelwagen onbedoeld erg High Heels Proof. Good for them!

De Winkelwagen

Flirt Factor – Cijfers: 9 | 10
Een cabrio krijgt nagenoeg altijd een extra-flirt-ster omdat cabrio’s nou eenmaal een sexier zijn. Punt.  Maar God man wat trekt de wagen veel bekijks! Ik kon zelf nauwelijks foto’s maken omdat er binnen no time zwermen van mensen erom heen stonden! Dat wordt flink knipogen in de file en voor het stoplicht, kan ik je vertellen. De flirt factor is gigantisch en mensen zijn oprecht geïnteresseerd. Het is ook echt een geinig wagentje en als je dan met je hakken uitstapt, dan voel je je best sexy – hoe lollig het ding er ook eigenlijk uit ziet.

Lees ook:  Rijtest Volvo EX30: Dit wordt weer een zakelijke lease topper

De Winkel

Value for Money – Cijfers: 2 | Priceless for some….
Bestel je het hele bouwpakket via de online winkel? Dan ben je zo’n 11K kwijt. Dat is uiteraard in zijn geheel niet nodig om te spenderen wanneer je dit karretje als een ‘echte’ auto beschouwd. Dan kun je namelijk voor datzelfde bedrag iets daadwerkelijk veiligs aanschaffen. Desalniettemin, een auto zelf helemaal van scratch maken? En dat deze óók nog eens echt rijdt?! Weliswaar alleen naar je buurtsuper en vooral niet op iets anders dan een binnenweg, maar toch. Voor de echte klusser en toys-for-boys-liefhebber is dat onbetaalbaar.

De Winkelwagen

Al met al kan ik het niet laten om in z’n geheel de Winkelwagen een dikke 8 te geven voor dat wat het is; het is geinig, het werkt, je trekt er de aandacht mee en als je het zelf gebouwd hebt? Daar kan niks tegenop. Als echte auto, kan deze niet op een voldoende komen gezien de onveiligheid en een rijvermogen van lik-m’n-vessie maar daar ging het ze ook niet om. Lieve Bol.com, van harte gefeliciteerd met jullie 18e verjaardag en met jullie eerste auto in het assortiment! Al duurt dit laatste maar alleen deze maand mei, het was een testritje waard.

De specs voor de échte autofreaks:

Comments

comments

More from Philippine Wouters
Peugeot 508 GT: Zinnenprikkelend!
In het iconische Monaco mocht ik de nieuwste 508 GT van Peugeot...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *