Vrouwenverzekeraar Onna-Onna stopt ermee

Onna-Onna

Dat heeft moederorganisatie AEGON besloten. Onna-Onna, opgericht in 2008, richtte zich speciaal op vrouwen voor auto- fiets- en woonverzekeringen.

Directeur Geneviève Meerburg moet met pijn in haar hart het einde van onna-Onna aankondigen. Wel begrijpt ze de bedrijfseconomische reden achter het besluit. Een paar van haar hoogtepunten na bijna 10 jaar onna-onna: “Het Face your Fears Festival waar vrouwen gecontroleerd met de auto over de kop gingen, uit de bocht vlogen en water slidings maakten. Dit alles om onzekerheden te overwinnen, achter het stuur, en stiekem ook een beetje in het leven.”

Maar ook, vertelt ze, het ‘Auto te Water’ event: “Vijftig vrouwen en ik reden maar liefst drie keer met een auto het zwembad in om ook hier weer onzekerheid te overwinnen en hun mindset en skill-set te versterken.”

Haar belangrijkste leerpunten in ondernemen in een nichemarkt: “Wat we wilden is een merk groot maken dat werkt vanuit vrouwelijke waarden in een koude, zakelijke financiële markt. Die vrouwelijke waarde brengt immer meer verbinding met klanten tot stand en een bediening die past en goed aanvoelt. Die vrouwelijke waarde hadden we veel meer moeten durven uitdragen.”

In november gaat de vestiging van onna-onna in Amsterdam, waar 16 mensen werken, sluiten. De lopende polissen worden ondergebracht bij het moederconcern.

Comments

comments

Lees ook:  Women's World Car of the Year 2024: ontdek de genomineerde auto’s per categorie
Written By
More from femmefrontaal
Must see: een Aboriginal geschilderde Renault Twingo!
Dat een oude Renault Twingo onverwoestbaar is en de meest trouwe vierwieler...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *