Kapotte auto? Met deze financiële tips kun je snel de weg weer op!

Financiele Tips

Helaas gebeurt het ons allemaal wel eens: je auto gaat kapot. Wellicht zat het er al aan te komen of misschien is het compleet onverwacht; kapot is kapot en wij snappen als geen ander dat elke dag zonder je vertrouwde vierwieler een grote nachtmerrie kan zijn. Maar dan kun je wel plots voor onverwachte kosten komen te staan. Mocht je ooit in deze situatie terecht komen, dan zijn dit onze financiële tips om met de kosten af te rekenen!

  • Sparen

Door maandelijks geld opzij te zetten ben je niet alleen voorbereid op onverwachte kosten, maar kun je ook langzamerhand het bedrag bij elkaar sparen voor dat onderdeel dat toch echt wel een keer vervangen dient te worden. Je kunt dit vrijblijvend doen of aan de hand van een vast spaarplan. Hoe langer je het geld vastlegt, des te meer rente je zult ontvangen. En mocht het dan toch nodig zijn, dan heb je altijd wat achter de hand.

  • Kleine en grote beurt

Onverwachte kosten zijn nooit leuk, zeker niet als je op het punt staat de deur uit te rennen naar een belangrijke afspraak en je auto wilt niet starten! Om dit te voorkomen is het verstandig om je auto regelmatig een beurt te geven. Of jouw auto een kleine of een grote beurt nodig heeft, verschilt natuurlijk. Maar, met een kleine beurt kom je al een heel eind! Vermoed je dat je auto wel toe is aan een beurt, wacht dan niet tot je APK keuring. Dan kan je nog wel eens voor onnodige kosten komen te staan.

  • Lenen
Lees ook:  Elektrisch rijden en de zakelijke lease revolutie

Zijn de kosten hoger dan verwacht maar is het noodzakelijk om de weg weer op te kunnen? Of zit je al een tijdje te twijfelen over een nieuwe auto en is je huidige vierwieler de reparatie simpelweg niet meer waard? Dan is lenen natuurlijk ook nog een optie. Hoeveel je kan lenen hangt van een aantal zaken af. Wil je snel weten wat je kan lenen? Bereken dan je leenbedrag online en wie weet is die nieuwe auto wel dichterbij dan je denkt. Zowel een tijdelijke lening als doorlopend krediet bieden je misschien meer opties dan je in eerste instantie voor ogen hebt.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Stagiaire gezocht!
FemmeFrontaal zoekt stagiaire online communicatie/media! zsm / januari 2016. Ben jij op...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *