Volkswagen California XXL: van oldskool naar newskool

Volkswagen Commercial Vehicles zal aanwezig zijn op de Caravan Salon in Düsseldorf met een conceptversie van de nieuwe Crafter. Hij is geïnspireerd door de T6 California en is nu praktisch gezien een huis op wielen. Hij heeft alles wat je maar zou willen in een camper, zelfs een badkamer met douche. Hebben!

De California XXL begon als een gewone Crafter met een middelgrote wielbasis. Vervolgens werd het dak opnieuw ontwikkeld en bevat het speciale inkepingen om ongeveer dezelfde aerodynamische efficiëntie te behouden als de reguliere versie. De magie vindt echter voornamelijk plaats ìn de camper. Er is namelijk genoeg ruimte voor een twee meter lang bed. De voorste stoelen kunnen 180 graden gedraaid worden en er is ook een bank voor de rest van de familie.

Ook aan de keuken is gedacht. Deze bevat een dubbele inductiekookplaat, een koelkast, een wasbak en een verlengbaar aanrecht. Het huis op wielen beschikt zelfs over sfeerverlichting, terwijl de gordijnen voor privacy zorgen.

Volkswagen houdt het nog even geheim of de California XXL ook daadwerkelijk in de productie gaat. Echter laat de Duitse autofabrikant wel weten dat ze nog meer details zullen geven na het publieke debuut in Düsseldorf.

Comments

comments

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)
More from Rowan Peperkamp
Twingo Nail Polish: je nagels en je auto lakken
De praktische Twingo is dé ideale keuze voor de actieve vrouw, die...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *