Fotogeniek: de nieuwe Bentley Continental GT

Wat een plaatje: de nieuwe Bentley Continental GT. Hij is ontwikkeld en gebouwd in Groot-Brittannië, deze derde generatie Grand Touring. Bentley combineert handgemaakte luxe met innovatieve technologie om zo de meest verfijnde Grand Tourer op de markt te brengen.

Alleen maar liefde

Naast het feit dat dit nieuwe model ontzettend fotogeniek is, heeft de luxueuze autofabrikant ook wat liefde onder de motorkap verstopt. In het hart van de nieuwe Continental GT vind je namelijk een 6.0 liter, twinturbo 12 cilinder TSI-motor, gepaard met een achttraps automaat met een dubbele koppeling, voor sneller en efficiënter schakelen. De motor is goed voor maar liefst 626 pk, een topsnelheid van 333 km/ph en zit binnen 4 seconden op de 100 km/u.

Detail

Het nieuwe exterieur is nog altijd duidelijk Bentley. De nieuwe body en het gebruikte materiaal zorgen ervoor dat de nieuwe versie zo’n 80 kilo lichter is dan zijn voorganger.

Het interieur van de nieuwe Continental GT barst van met de hand bewerkte details en showt waar Bentley goed in is: luxe. Het interieur is afgewerkt met hoge kwaliteit leer, duurzaam hout en met de hand gepolijst chromen details. Elke Continental GT bevat zo’n 10 vierkante meter hout, wat ongeveer 9 (!!!) uur duurt om te plaatsen.

Bucketlist: een selfie en even rijden in deze uberluxe bak! 

Comments

comments

Lees ook:  Mazda MX-30 e-skyactiv R-EV: Mazda’s antwoord op range anxiety
More from Rowan Peperkamp
Editor’s choice: winterschoenen voor op de pedalen
Winter is coming! Het kwik daalt weer richting het vriespunt en dat...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *