Jaguar E-type Zero: ’s werelds mooiste auto wordt elektrisch!

Really, waarom zou je elektrisch willen rijden in een wonderschone Jaguar E-type? De geur van benzine, het baritongeluid van een krachtige V12, daar kan toch niks tegenop? Of toch wel? Jaguar introduceert dit weekend in Londen de Jaguar E-type Zero!

Stel je eens voor, puur hypothetisch, dat je in de toekomst geen klassieke auto meer mag rijden in verband met het milieu. Dan kun je Jaguar nog steeds terecht voor classy car, zonder een vervuilende motor en omgevingslawaai, maar mét elektrische aandrijflijn en stilte.

“Our aim with Jaguar E-type Zero is to future-proof classic car ownership.”

‘De mooiste auto ter wereld’, volgens Enzo Ferrari, combineert schoonheid met emissievrije mobiliteit. De Jaguar E-type Roadster uit het jaar 1968 met elektrische aandrijflijn is goed voor sprint van 0 naar 100 km/uur in slechts 5,5 seconden. Hij wordt ontwikkeld in Jaguar Land Rover Classic Works in Coventry, Engeland en is dit weekend als conceptcao te bekijken op het Jaguar Land Rover Tech Fest in het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen.

Comments

comments

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON
Written By
More from femmefrontaal
Spectaculair race evenement: Racing for Make-A-Wish
Op woensdag 4 oktober organiseert Autosport Business & Events, in samenwerking met...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *