IAA Frankfurt autoshow 2017: een kleine vooruitblik

De grootste autoshow van het jaar is hier! 120 jaar na de eerste editie van de Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) is het al weer zover voor de 67e editie. De Frankfurt autoshow is open voor het publiek van 16 tot en met 24 september in het Frankfurt Messe; en dit is wat je er onder andere kunt verwachten: rijp en groen!

Wereldprimeur: Audi A8

De allereerste auto voor level 3 autonoom rijden is hier: de Audi A8. Een wereldprimeur die zeker trekt, zelfs in de overvolle agenda met releases en presentaties tijdens de Frankfurt auto show dit jaar. Want dromen we niet stiekem allemaal over een auto die zich zelf rijdt? Audi zegt de techniek te hebben en wij kunnen dan ook niet wachten op deze primeur.
IAA Audi R8

Nog een dikke Audi: R8 V10 RWS

De benaming RWS van deze uberpopulaire en sexy R8 is de ’talk of the day’: een R8 met achterwielaandrijving! Dus geen Quattro. Verders ligt er onder de motorkap een V10 met 540 pk. Hebben? Audi gaat er slechts 999 exemplaren van maken. Best duur ook, vanaf € 212.090. Maar wel mooi.
IAA Audi R8 RWS

Eyecatcher: Bentley Continental GT

Sneller, smoother en hij barst van de nieuwe technology: de nieuwe Bentley Continental GT. Een sportief Bentley neusje wat gepaard lijkt te gaan met een Porsche-achtig kontje? We love it! En aan de binnenkant vind je natuurlijks niets minder dan de Britse luxe die we van het automerk gewent zijn. Deze nieuwe Bentley zal absoluut de show stelen in Frankfurt.
IAA Bentley

Uit de kast: Dacia Duster

Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren is de Dacia Duster na zeven jaar vernieuwd. De ietwat sullige SUV is compleet herzien, met een likje nieuwe vormgeving en een up to date interieur. Wij denken dat de doelgroep er blij mee is.
IAA Dacia Duster

Lees ook:  Women’s World Car of the Year presenteert haar 70ste jurylid

Concept Kia Proceed

Kia onthult met de Proceed Concept de contouren van de nieuwe Kia cee’d. De meest sportieve hatchback van Kia heeft een lage daklijn, gespierde proporties en compacte afmetingen. Wordt vast weer een populair jongetje op de weg!
IAA Kia Proceed

T-wat? Volkswagen T-Roc

Volkswagen presenteert op de autoshow de nieuwe T-Roc plus de hele kledingkast die erbij hoort: R-Line stylingpakketten. Dat heeft deze cross-over van Volkswagen (of Golf op pootjes) ook écht nodig om hem een beetje op te leuken.
IAA Volkswagen T-Roc

Awesome: Mercedes-AMG Project One

Wauw!!! Superlatieven komen we even tekort. Wat een bak! Formule 1 meets Streetcar. Voor de connaisseurs, Project One combineert een 1,6 liter V6 turbo en vier elektromotoren met als resultaat 1000 pk! Knap hoor.
IAA Mercedes-AMG Project One

Mondvol: Porsche 911 GT3 met Touring Package

‘Touring Package’ klinkt ANWB, maar dat is het niet. Dit is een 911 GT3 met handgeschakelde zesversnellingsbak én variabele spoiler. Inclusief een hele hoop power die reikt tot 500 pk. Zijn worpsnelheid van 0 naar 100 km/u is 3,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 316 km/u. Verders is hij vooral BRUUT!
IAA Porsche GT3

Dik hoor: Porsche Cayenne Turbo

In Frankfurt onthult Porsche ook nog eens de nieuwe Cayenne Turbo, met een krachtiger V8 en gestroomlijnder uiterlijk. Zodat je ook met deze Porsche snel (ugh) kan rijden. Verders is en blijft hij gewoon immens groot, een ware PC-Hooftbak.
IAA Porsche Cayenne Turbo

BMW steelt de show

BMW is niet alleen aanwezig bij de Frankfurt auto show dit jaar; het automerk lijkt de show over te nemen. Oké, misschien niet letterlijk, maar BMW heeft een volle agenda en een aantal grote primeurs die je niet wilt missen. Zo maakt de eerder dit jaar bekendgemaakte M5 zijn eerste publieke debuut, moet de BMW 5-series GT ruimte maken voor de 6-series en maakt ook de nieuwe i8 Roadster een verschijning. Maar dat is nog lang niet alles, zoals we al zeiden: BMW steelt dit jaar de show en wij zijn vooral nieuwsgierig naar de nieuwe X7 concept car.
IAA BMW Concept X7

Lees ook:  Women's World Car of the Year 2024: ontdek de genomineerde auto’s per categorie

Maar nieuwe releases van Audi, Bentley en BMW zijn slechts het topje van de ijsberg. De 2017 Frankfurt auto show zit vol met lanceringen, nieuwe technologie en nog veel meer van merken over de hele wereld als Jaguar, Landrover, Suzuki, Mercedes-Benz, Hyundai, Ferarri en (je raadt het al) nog veel meer. Kijk voor het volle schema op de officiële website van IAA en laat ons in de reactie ook vooral weten waar jij het meeste naar uitkijkt dit jaar.

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Door nieuwe techniek je auto gestolen in slechts enkele seconden!
We maken ons langzamerhand allemaal klaar (vooral mentaal) voor de marathon die...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *