Vlog 4WD Festival: Met alle wielen in de blubber!

Afgelopen zondag was alweer de zesde jaargang van het 4WD festival in Oss. De zon straalde uitbundig én dat was te merken in de bezoekersaantallen. Naast groepjes stoere mannen, zag ik sportieve ouders kinderwagens vooruit te duwen door de modder, buitenmensen genieten met hun honden, kinderen aan het bouncen op de springkussens én glunderende pubers op de bijrijdersstoel bij pa (of ma) in een 4WD auto.


Bij het springkussen stond een vrouw die met haar man en twee kinderen naar het 4WD Festival gekomen was: “We hebben net het offroad parcours gereden en mijn man is even wat eten halen. De kinderen vermaken zich hier goed met de springkussens en het kijken naar alle gave auto’s die voorbijkomen”.

Jeepster

Ook op de marktkramen op het 4WD Festival is van alles te verkrijgen. Ik ontmoette Marlies, een dame met haar eigen winkeltje. Ze verkoopt accessoires van Jeep zoals miniatuurauto’s, kleding, schoenen en sieraden. Als ik haar vraag waarom zij de winkel is gestart geeft ze als antwoord dat het meer een uit de hand gelopen hobby is. Ze is een echte Jeepster en vond dat er niet veel verkooppunten waren voor Jeep accessoires.  Ze is er toen zelf maar eentje begonnen.  Zelf rijdt ze ook in een Jeep en maakt zoveel mogelijk 4×4-autoreizen mee.

Held

Natuurlijk was ook onze Dakarheld Tim Coronel aanwezig. Hij gaf een aantal demo’s waarbij hij en zijn buggy dansten over én door de modder. Ikzelf mag plaatsnemen in een van de Bowlers naast Bas van Driel (eigenaar Bas4Cars) en krijg een offroad demo om niet snel te vergeten! Wat een kracht en snelheid zit er in die bak!

Lees ook:  Airbag Anekdotes: “Gas! Vluchtstrook! Flitste het door mijn hoofd. Een enorme klap volgde”

De tijd vliegt écht om, voor ik het weet is de dag alweer voorbij. Terwijl ik naar de uitgang loop vraag aan een vrouw in het voorbij gaan of zij op sleeptouw is genomen door haar man. “Nee! Ik heb hem op sleeptouw genomen!”, zegt ze verrukt. Heerlijk!

Photocredits: Rudy van de Graaf

 

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
BMW M2 Competition: Pret pilletje
Hoewel ik echt een leuk leven heb, voelde ik me de laatste...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *