Pimpelpaars: maak kennis met de bespoke Rolls-Royce Dawn in Fuxia

Rolls-Royce kent een palette van meer dan 44.000 duizend opties en biedt een eigenaar daarmee alle mogelijkheden die het hartje begeert. Althans, dat zou je denken. Autoverzamelaar Michael Fux dacht daar duidelijk anders over en bestelde zijn bespoke Rolls-Royce Dawn in een naar zichzelf vernoemde kleur; Fux Fuxia, oftewel ‘Dawn in Fuxia’. Niet de eerste kleur waar wij aan zouden denken voor een Rolls-Royce Dawn maar een absolute eyecatcher. Zijn inspiratie? Een bloem.

Purple rain

De CEO van Rolls-Royce Motor Cars, Torsten Müller-Ötvös, onthulde deze bespoke eyecatcher tijdens het 2017 Pebble Beach Concours d’Elegance, dezelfde locatie waar Fux de bloem vond die als inspiratiebron diende voor deze opvallende kleur. Toen Michael Fux met de blaadjes van deze fuchsia bloem bij Rolls-Royce aan kwam zetten reageerde het automerk allesbehalve verbaasd. Dit is namelijk al de 11de Rolls-Royce in de collectie van Fux.

Eerder voegde hij aan deze collectie al bespoke kleuren als Fux Blue, Fux Intense Jade Pearl, Fux Aequus Green Jade Pearl, Cornish White Jade Pearl two-tone, Fux Candy Red, Fux YellowEnds en Fux Deep Purple toe. “Toen ik in 2005 mijn eerste verzoek voor een Bespoke Roll-Roys indiende wilde ik iets compleet anders dan wat er al bestond. Ik wist dat de designers beschikken over een hoop creativiteit en daar wilde ik natuurlijk gebruik van maken”, aldus Michael Fux. Creatief en uniek is het eindresultaat zeker.

Comments

comments

Lees ook:  Women’s World Car of the Year presenteert haar 70ste jurylid
More from Isabeau Kamphuis
Tover je MINI cabrio om naar foodtruck!
Een combinatie van auto’s en lekker eten? Yes please! Food truck festivals...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *