Zo word je een fitgirl in de file

Fitgirl

Niks vervelender dan vast staan in de file. Je telefoon erbij pakken is geen goed plan, laat staan een boek of een rapport dat je nog door moet nemen voor je meeting. Maar verloren tijd hoeft een file ook niet te zijn. Met een aantal simpele oefeningen gebruik je de extra tijd onderweg om een #fitgirl te worden achter het stuur!

  1. Sixpack, here I come!

Je stoel plat leggen en een serie crunches doen is wellicht niet het beste idee; je moet immers je focus op het verkeer kunnen houden. Wat je wel kunt doen zijn wat simpele aanspanningen en rotatie bewegingen en je bent op weg naar een sixpack. Ga recht opzitten, met je rug vrij van de leuning. Span al je buikspieren goed, strak aan en draai je middenlijf langzaam van links naar rechts. Houdt beide kanten vijf seconden vast en houd je blik recht vooruit op het verkeer.

  1. Soepele rug

Bij een sixpack hoort natuurlijk een sterke rug. Rol het onderste deel van je middenrif naar voren en vorm een kromme rug die je vervolgens vijf seconden lang vasthoudt. Rol je rug vervolgens weer terug in zijn oorspronkelijke positief tegen de leuning van je stoel aan. Doe dit maximaal vijf keer en maak je spieren soepeler.

  1. Last but not least: je armen

Leun naar voren en strek je armen lang uit naar achter. Duw hierbij je schouders mee en span alles goed aan. Ook deze positie houd je weer vijf seconden lang vast en herhaal je maximaal vijf keer.

Lees ook:  Hoe kun je een Univé autoverzekering afsluiten die bij je past?

En dat waren ze! Kleine en simpele oefeningen die je kan doen om je tijd in de file goed te benutten. Wat denken jullie; worden we hierdoor straks allemaal een #fitgirl? Het is altijd beter, dan nietsdoen (knipoog).

Fotocredit header: Lars Oosterveen | “Fitgirl”: Evelin

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
De nieuwe Ford GT: de supercar van morgen?
Een supercar met een doel buiten het parcours, want naast het winnen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *