Nextbase Serie 2: de allereerste dash cam met emergency respons

Dash cams; ze worden steeds populairder, maar nog lang niet iedereen heeft er één in de auto hangen. Want ja, is zo’n ding nou echt nodig? Wij vinden van wel! Want naast dat je leuke of spannende gebeurtenissen onderweg kunt delen op social media, hangt die dash cam er natuurlijk niet alleen voor de likes. Nextbase lanceert nu hun nieuwe Serie 2 dash cams en wij vertellen je alles wat je moet weten over deze must have auto gadget met emergency respons en built-in Alexa.

Wie zich al eens verdiept heeft in de wereld van de dash cams heeft de naam Nextbase geheid voorbij zien komen. Misschien ben je zelfs al bekend met de eerste serie, maar vanaf vandaag is er de Serie 2. Deze bestaat uit 5 nieuwe dash cams met verbeterde video kwaliteit en een compleet nieuw module systeem dat bestaat uit drie verschillende rear-view camera’s.

Emergency respons

Het meest indrukwekkende is toch wel dat dit de eerste dash cams met emergency respons zijn. De dash cam heeft door wanneer de auto betrokken is bij een ongeval en vraagt aan de chauffeur via het scherm van de camera en de smartphone app of hulpdiensten nodig zijn. De hulpdiensten worden ingelicht zodra jij niet op tijd reageert op het alarm en laat weten dat je in orde bent. Door de GPS technologie in de standaard van de camera weten ze je precies te vinden. Op deze manier zijn hulpdiensten veel sneller ter plaatse en red deze technologie mogelijk levens.

Built-in Alexa

Ook enorm handig en een stuk “leuker” is dat deze serie de eerst in Europa is met een ingebouwde Alexa. Het welbekende smarthome systeem kan nu gebruikt worden om je dash cam te besturen, muziek aan te zetten of zelfs je Alexa home thuis te besturen. Elke gadget die het gebruik van een smartphone achter het stuur overbodig maakt is natuurlijk een enorme plus.

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

De FemmeFrontaal stamp of approval?

Misschien had je hem al gespot op onze Instagram story, want op 1 mei waren we bij de preview presentatie in London en maakte we kennis met deze nieuwe gadget voor in de auto. Dat was natuurlijk niet genoeg; we willen hem ook even testen! Redacteur Isabeau doet dat deze week nergens minder dan op Kreta, dus houd onze socials in de gaten voor een update over de 422GW uit de Nextbase Serie 2!

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Net een rijdend paasei en een echte klassieker: de BMW Isetta
Uniek in zijn ontwerp én de auto die BMW ooit redde en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *