De Formule 1 keert terug naar Nederland!

The word is out! De Formule 1 keert in 2020 officieel terug naar Nederland. Dat betekent dat Circuit Zandvoort volgend jaar mei een Grand Prix mag gaan organiseren. Dit heugelijke nieuws is dinsdag op een persconferentie bevestigd, door het Formula One Management (FOM).

Aangezien onze Max Verstappen wereldwijd populair is, werd de vraag naar de terugkeer van een Nederlandse Grand Prix steeds groter. De bevestiging van het FOM maakt dan ook een einde aan een maandenlange discussie om de Formule 1 terug te halen naar de badplaats.

Dus nu is het na 35 jaar weer zo ver: een Formule 1-race in Nederland. De laatste race werd in 1985 gehouden, waar legende en toen drievoudig wereldkampioen Niki Lauda de titel pakte. Tussen 1952 en 1985 werd er – op vier jaar na – elk jaar een Formule 1-race georganiseerd in Zandvoort. Helaas kreeg de organisatie na 1985 het budget niet meer rond, dus raakte we de Grand Prix kwijt. But that’s history.

Comments

comments

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!
More from Rowan Peperkamp
Netflix favorieten voor tijdens de feestdagen
Tussen alle kerstdrukte door is het ook fijn om even op adem...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *