De damesteams van Mille Miglia 2019

De Europese bandenfabrikant Vredestein is voor de derde keer op rij partner en hoofdsponsor van de wereldbekende Mille Miglia rally in Italië. Uit naam van Vredestein doen er vijf teams mee, waarvan er twee teams uit vrouwen bestaan.

Het is niet voor het eerst dat er vrouwen mee doen aan de Mille Miglia. Tijdens de historische 1000 Miglia race – die plaatsvond tussen 1927 en 1957 – is bekend dat er bij 16 van de 24 evenementen ook vrouwen meededen, maar het was nooit een volledig vrouwenteam. Of de coureur was man of de co-pilot was man.

Teams

Het eerste team bestaat uit Claudia Hürtgen en Gaby Oppenheim. Zij rijden in een Jaguar XK140 SE OTS uit 1954. De Duitse racecoureur Claudia Hürtgen is hoofdinstructeur bij BMW Driving Experience en heeft race ervaring in de Formule 3 en de 24 uur van Le Mans.

Shirley van der Lof en Marcella de Bie zijn het gezicht van het tweede vrouwenteam. Een Renault 4CV uit 1952 brengt hun door de rally. Shirley van der Lof is een Nederlandse racecoureur en de kleindochter van oud Formule 1-coureur Dries van der Lof. Ze deed mee aan de selectierondes van de W Series. Marcella de Bie kennen we als YouTuber en sinds dit jaar ook als presentatrice van RTL Autowereld.

Comments

comments

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON
More from Rowan Peperkamp
Roadtrip: kerstmarkten in Duitsland
Wij houden van kerst en van een roadtrip op zijn tijd en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *