Oui oui: de nieuwe Renault Clio

De vijfde generatie Renault Clio is een volledig nieuwe, zowel van binnen als van buiten. Sinds de introductie van de eerste generatie – in 1990 – zijn er zo’n vijftien miljoen exemplaren verkocht. Dat maakt de Clio het bestverkochte model van Groupe Renault, wereldwijd!

De nieuwe Renault Clio heeft de sensuele vormen van de vorige generatie, maar oogt uit elke hoek juist eleganter en dynamischer. Renault heeft hem expressiever gemaakt, maar heeft daarbij zijn slanke profiel behouden. Het nieuwe exterieur wordt gekenmerkt door een opvallende motorkap door gebeeldhouwde karakterlijnen, een vergrote grille en een voorbumper met een meer uitgesproken vormgeving met een grotere centrale luchtinlaat.

Garderobe

De nieuwe Clio heeft zijn garderobe uitgebreid. Je kun hem nu ook in een Orange Valencia, Brun Vison, en Bleu Celadon jasje steken. De kleur Orange Valencia staat hem het beste, doordat deze kleur het energieke karakter van de Clio extra benadrukt. Deze kleur heeft meer diepte en glans dankzij de speciale vernislaag, die voor het eerst in de auto-industrie wordt toegepast. De nieuwe Clio is leverbaar met keuze uit elf carrosseriekleuren en drie exterieurpakketten (rood, oranje en zwart) om de auto te personaliseren.

Lichten

De Clio wordt standaard uitgerust met full-LED-koplampen met de herkenbare C-vormige lichtsignatuur van Renault. Dat maakt hem lekker expressief. Deze uitstraling wordt versterkt door een elegant diamantmotief aan de bovenzijde van de koplamp. De achterlichten zijn ook voorzien van een C-vormige signatuur én een 3D-effect dat voor meer diepte zorgt.

Praktisch

De bagageruimte van de Clio is zo rechthoekig mogelijk ontworpen, om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Doordat het BOSE-audiosysteem volledig in de achterbak geintergreerd is, neemt dit geen extra ruimte in beslag. Er past nu 26 liter extra in de kofferbak, in vergelijking tot de vorige generatie. Met 391 liter is dit de ruimste kofferbak in zijn klasse. Ook praktisch zijn de dubbele bodem en de neerklapbare achterbank.

Lees ook:  Wil je weten: dit zijn de kandidaten voor WWCOTY 2024 

We moeten nog even wachten op meer informatie over het aanbod, de beschikbaarheid én de prijzen van de nieuwe Clio. Dat wordt allemaal later dit jaar bekend gemaakt.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Mercedes-Benz C-klasse: girlbossing around  
De gehele C-familie heeft een bezoekje gebracht aan de plastisch chirurg voor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *