Told you: vrouwen rijden beter dan mannen

Een eeuwenoude discussie: wie is een betere chauffeur? De man of de vrouw? Ondanks dat vrouwen veel eerder tot de brokkenpiloten worden gerekend, suggereert een nieuw onderzoek dat wij vrouwen tóch betere chauffeurs zijn dan mannen. Told you.

Aan de hand van een nieuw onderzoek van confused.com, was het de vrouw die als betere chauffeur over de finish kwam. De verzekeringsvergelijker analyseerde statistieken van verzekeringen, misdaad en rijexamens om te bepalen wie de beste coureurs waren. De studie toonde aan dat vrouwen over het algemeen minder overtredingen maken, zich vaker aan de regels houden en ook daadwerkelijk bij minder ongelukken betrokken zijn. Eindstand: wij vrouwen kosten de verzekeraars een stuk minder knaken.

Het enige deel waar mannen op zegevierden in dit onderzoek, was het behalen van hun roze papiertje. Mannen slagen – in vergelijking tot vrouwen – toch vaker in één keer voor hun rijexamen. Maar, je weet wat ze zeggen: practice makes perfect en daar zijn wij vrouwen dan toch weer het levende bewijs van.

Comments

comments

Lees ook:  Fiat Topolino: stadsauto of strandauto?
More from Rowan Peperkamp
Zo stap je zelfverzekerd achter het stuur!
Als beginnend bestuurder kunnen de kleinste dingen in het verkeer voor paniek...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *