In de agenda: Het Porsche Museum

Het is dit jaar meerdere malen feest op de Porscheplatz in Stuttgart-Zuffenhausen. Dus hup, in de auto om een bezoekje te brengen aan het Porsche Museum.

Het museum heeft een hele hoop activiteiten in de agenda staan, waaronder drie jubilea, een verjaardag en een dynamische ‘Heritage Experience’.

50 kaarsjes voor de Porsche 917

14 mei t/m 15 september 2019
Een van de beroemdste raceauto’s allertijden viert zijn vijftigste verjaardag. Op de Autosalon van Genève in 1969 kon men voor het eerst kennis maken met de Porsche 917. Een jaar later sleepte deze iconische racer de eerste overall overwinning in de wacht, tijdens de 24 uur van Le Mans. Achttien overwinningen volgden. Als onderdeel van de tentoonstelling ‘Colors of Speed – 50 years 917’, toont het Porsche Museum van 14 mei tot en met 15 september maar liefst tien 917-modellen, waaronder de allereerste 917 met chassisnummer 001.

Vijftig jaar 914

2 juni t/m 7 juli 2019
In datzelfde jaar, 1969, stond de eerste 914 op de International Motor Show (IAA) in Frankfurt, als eerste middenmotor-sportwagen van Duitsland. Er waren twee verschillende 914’s: de VW-Porsche 914 met luchtgekoelde viercilindermotor en de Porsche 914/6 met een zescilinder boxermotor uit de 911. We zijn nu vijftig jaar verder, een mooie gelegenheid voor Porsche om een speciale show aan dit model te wijden: ’50 jaar 914 – typisch Porsche’. Deze show is te zien van 2 juni tot en met 7 juli.

De Panamera wordt 10

Zomer 2019
Ook een jonger model van Porsche viert zijn verjaardag. Het is alweer tien jaar geleden dat Porsche in 2009 de wereld liet kennis maken met de Panamera, de eerste vierdeurs Porsche in een volledig nieuw marktsegment. De Porsche-fabrikant in Leipzig zorgt voor het gehele productieproces van de Panamera, van de carrosserie tot de lakstaat. Leipzig viert in samenwerking met het Porsche Museum de verjaardag met de tentoonstelling ’10 jaar Panamera’. Van de zomer zijn er acht modellen te zien in het klantencentrum, van het eerste prototype tot de huidige versie.

Lees ook:  Wil je weten: dit zijn de kandidaten voor WWCOTY 2024 

Digitaler voor de jongste bezoekers

De term ‘Mission Future Heritage’ zal steeds vaker te horen zijn in en om Het Porsche Museum. Dit om de oorsprong en dus ook de ervaring van Porsche in de auto-industrie via moderne kanalen op een moderne én speelse manier te tonen. Het museum wordt daarom steeds digitaler, vooral voor de jongere bezoekers. Aan de hand van een app op een iPad kan de jeugd verschillende vraagstukken over de geschiedenis, het assortiment en de technische ontwikkelingen van Porsche in teams oplossen.

Het Porsche Museum is van dinsdag tot en met zondag open, van 9.00 tot 18.00.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Android vs iOS: andere telefoon, andere auto
Of jij #teamandroid of #teamiOS bent, heeft blijkbaar invloed op je zoekgedrag...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *