5 x cabrio’s die ons lentekriebels bezorgen

Het lenteweer keert langzamerhand terug, net als de lentekriebels die we krijgen van een goed cabrio-ritje. Een terrasje pakken is heerlijk en een ijsje halen in het park is verfrissend, maar er gaat niets boven een dagje rondtoeren met het dakje eraf. Dus stap in, dakje eraf: dit zijn een paar van onze favoriete cabrio’s!

Mazda MX-5 RF

Een pure sportauto met een fastbackdesign: de Mazda MX-5 RF is een absolute droomauto. Maar laat de hardtop van deze roadster je niet bedriegen: het dakje komt er wel degelijk van af en is netjes weggevouwen in nog geen 13 seconden.

MINI Cooper cabrio

Van een MINI worden we altijd blij, het is en blijft gewoon een leuke auto. Maar blij verandert al snel in head over heels in love als het dakje van de MINI One cabrio eraf komt. Nieuw is deze cabrio nog best prijzig maar er zijn steeds meer tweedehands MINI’s te vinden en oeh la la, wij plannen onze stranddagjes vast in.

Mercedes-Benz C-klasse Cabriolet

Budget of niet: de Mercedes-Benz C-klasse Cabrio staat bovenaan ons verlanglijstje. Snel, stijlvol en topless. Zelf jij, die houdt van compacte auto’s of snelle roadsters zou er wel eentje willen. Gewoon voor de heb.

Fiat 124 Spider

Misschien ken je hem als de tweelingbroer van de Mazda MX-5, maar de Fiat 124 Spider is – in tegenstelling tot de MX-5 – een halfbloedje. Getekend in Italië, maar gemaakt in Japan. Gelukkig weten Italianen wel hoe je van de zon moet genieten.

Porsche 718 Boxster S

Last but not least: de zon achterna rijden doe je in een Porsche 718 Boxster S. Met zijn 350 pk is hij razendsnel, maar met het dakje eraf is het tijd om te onthaasten. En kun je extra genieten van het geluid dat uit de uitlaat komt.

Lees ook:  Vernieuwde Toyota Yaris: never change a winning team

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Opel Corsa-e: betaalbaar elektrisch rijden voor iedereen?
De Opel Corsa kennen we allemaal, maar nu komt het Duitse automerk...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *