Astronaut André Kuipers kiest voor Audi e-tron

Duurzaamheid, duurzaamheid, duurzaamheid. Het is vandaag de dag terecht één van de meest besproken onderwerpen. Ook in de autowereld wordt duurzaamheid steeds belangrijker ervaren. André Kuipers, de astronaut met twee ruimtemissies op zijn naam, sluit zich daarom aan bij Mission Zero en kiest voor groen rijden in een Galaxis(!) blauwe Audi e-tron.

Audi e-tron

In januari werd hij bekend gemaakt: de Audi e-tron. Het is de allereerste volledig elektrische Audi. André Kuipers was hierbij en de astronaut spreekt met passie over zijn nieuwe auto: “Door een ruimtereis verandert je blik op de aarde letterlijk. Van buitenaf ervaar je de kwetsbaarheid van onze planeet heel goed. Het doordringt je ervan dat we verstandig moeten omgaan met de beperkte voorraden op onze planeet. We kunnen niet meer zonder vervoer, maar in ons eigen belang is het verstandig om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen en de lucht die we inademen schoner te maken. Nieuwe technologie is nodig om alternatieven te kunnen bieden. Elektrisch rijden draagt daar in grote mate aan bij en die techniek is inmiddels op een hoog niveau. Dat is voor mij de reden om nu voor de Audi e-tron te kiezen.”

Mission Zero

De e-tron was de ster van Audi’s Mission Zero event in Amsterdam waarbij alles draaide om 100% elektrisch rijden en het elimineren van CO2 uitstoot. Met Mission Zero wil het automerk streven naar mobiliteit waarbij geen schadelijke stoffen worden uitgestoten; een wereld zonder vervuilende uitlaatgassen lijkt binnen handbereik. Niet alleen is de auto zelf 100% elektrisch aangedreven en daarmee dus enorm duurzaam; hij wordt ook nog eens in Audi’s CO2-neutrale fabriek in Brussel gebouwd.

Lees ook:  Fiat Topolino: stadsauto of strandauto?

Audi e-care

De overstap naar elektrisch rijden wordt nog makkelijker gemaakt door het uitgebreide Audi e-care pakket dat standaard wordt bijgeleverd. Niet alleen bestaat dit pakket uit 6 jaar gratis onderhoudsinspecties en APK en fabrieksgaranties; ook Shuttel laad-en mobiliteitspas en de keuze uit verschillende laadopties voor thuis zijn inbegrepen.

De Audi e-tron is leverbaar vanaf 84.100 euro.

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Brits automerk MG is terug en 100% elektrisch
Na vijftien jaar zonder MG op het Europese vasteland, maakt het Britse...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *