Deze graag: de Toyota GR HV Sports Concept

Eind oktober staat dit conceptmodel van Toyota te glimmen, euhh nee, te matteren op de Tokyo Autoshow. Het is een sexy mix van de Toyota GT86 en de Toyota TS050 Hybrid-racewagen. Maar het lijkt nog het meest op iets waar wij wel in willen rijden!

Want wat is het?

Een tweezits sportwagen met (yeah) achterwielaandrijving. Hij beschikt daarnaast over een targadakje a la de Mazda MX-5 RF. Vanaf de zijkant bekeken lijkt het lijf van de Toyota GR HV Sports Concept (niet uit te spreken dit, bedenk nog even een andere naam Toyota) nog het meest op een oldschool GT86, we love.

En dan de techniek

Zoals een échte Toyota anno nu betaamt beschikt hij over een hybride aandrijving, geïnspireerd uit de racerij. En om de auto de ultieme gewichtsverhouding te geven zijn de accu’s in het midden geplaatst. Je zou hem in automaat kunnen rijden of handmatig kunnen schakelen, maar check vooral die startknop… in de pook!

Plaatje hoor, misschien dan wel niet in de kleur matzwart, maar wij zeggen: concept uitrollen én produceren die Toyota GR HV Sports! Dan verzinnen wij later wel een nieuwe mooi naam voor deze sportbolide.

Comments

comments

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON
Written By
More from femmefrontaal
Nederland krijgt babyblauwe Porsche 911 Targa 4S
Op de AutoRAI 2015 kun je kennismaken met de stunning Porsche 911...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *