Dit is hem! Women’s World Car of the Year 2017: Hyundai Ioniq

Women's World Car of the Year 2017

Na lange stemrondes zijn ook de winnaars van Women’s World Car of the Year voor dit jaar bekend! De Hyundai Ioniq rijdt er dit jaar met de hoofdprijs vandoor en verslaat daarmee finalisten als de BMW 5 Serie, Peugeot 3008 en Ford Fiesta. De absolute droomauto van 2017 is de McLaren 720S. Een blik op het stemproces en natuurlijk ook de rest van de winnaars op een rij!

Hyundai Ioniq en McLaren 720S

Een duidelijke Supreme Winner dit jaar: de Hyundai Ioniq. Alle drie de modelen van deze serie (Ioniq EV, Ioniq Hybrid en Ioniq PHEV Plug-in Hybrid) hadden een begeerd plaatsje weten te bemachtigen in de stemrondes. Naast deze prachtige titel is deze auto ook nog eens de Green Car van het jaar geworden. Dream Car van het jaar, een winnaar waar wij ook ieder jaar weer naar uitkijken, is de McLaren 720S. Dit betekent dat McLaren voor het tweede jaar achter elkaar met deze titel naar huis gaat!

Women's World Car of the Year 2017
Hyundai Ioniq
Women's World Car of the Year 2017
McLaren 720s

Supreme Winner en Dream Car zijn natuurlijk niet de enige twee titels die zijn weggegeven. Dit zijn de categorie winnaars van Women’s World Car of the Year 2017

FAMILY CAR: Mazda CX-5

Women's World Car of the Year 2017
Mazda CX-5

BUDGET CAR: Ford Fiesta

Women's World Car of the Year 2017
Ford Fiesta

GREEN CAR: Hyundai Ioniq
Women's World Car of the Year 2017

SUV/CROSSOVER: Peugeot 3008

Women's World Car of the Year 2017
Peugeot 3008

LUXURY CAR: BMW 5 Series

Women's World Car of the Year 2017
BMW 5 Serie

PERFORMANCE CAR: Honda Civic Type R

Women's World Car of the Year 2017
2017 Honda Civic Type R

Het stemproces

De 25-koppige internationale jury baseert haar oordeel op eigenschappen zoals: design en functionaliteit, stijl en uitstraling, innovatie, comfort, opbergruimte, invloed op milieu en rijeigenschappen. Andere belangrijke factoren zoals de wow-factor en prijs-kwaliteitverhouding maken ook onderdeel uit van de beoordeling. Deze jury bestaat volledig uit vrouwen, waaronder onze eigen Odiel, oprichter en editor-in-chief van FemmeFrontaal.nl, die trots Nederland representeert. Ieder jurylid kon op de al eerder uitgebrachte Masterlist voor iedere categorie haar stem uibrengen. Alle punten bij elkaar opgeteld leiden tot de officiele winnaar per categorie. De puntentelling wordt nauwlettend bijgehouden door internationaal accountancy kantoor, Grant Thornton in (New Zeeland).

Lees ook:  Next level elektrisch rijden met de nieuwe Peugeot E-3008

CEO, Women’s World Car of the Year, Sandy Myhre (New Zeeland):

“The car that wins the Supreme award has gone through a rigorous test by 25 judges from 20 different countries who are on the panel of Women’s World Car of the Year. It’s a democratic process and cars that have won categories and the supreme winner really have to stand out. It must be mentioned that Mazda did very well to have three cars nominated, and score so highly, in all three categories.”

Supreme Winners van de afgelopen jaren:

2016: Jaguar F-Pace
2015: Volvo XC90
2014: Mercedes-Benz S-Class
2013: Ford Fiesta Ecoboost
2012 Range Rover Evoque
2011: BMW 5 Series and Citroën DS3 (tie)
2010: Jaguar XF

Bekijk hier de Masterlist van 2017.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Femme Frontaal roadtrip door de Champagne en de Auvergne
Mazda MX-5 mee, dakje open, Franse chansons op, koffertjes achterin en gaan!...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *