Limburgers en Drenthenaren gebruiken de auto het meest!

auto, cas

Auto, fiets, of toch lopen? Zo verplaatsen wij ons! Wij Nederlanders mogen dan wel bekend staan om onze fiets cultuur, de auto is nog altijd het meest populaire vervoersmiddel in de twaalf provincies. Dit is gebleken uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek, in opdracht van het ministerie van infrastructuur. Benieuwd naar hoe Nederlanders zich verplaatsen en waar de verschillen tussen de provincies liggen? FemmeFrontaal zet de resultaten op een rijtje.

Met 52% maken de bewoners van Limburg en Drenthe het meeste gebruik van de auto om zich van A naar B te verplaatsen. In de Randstad is dit al stukken minder..

Luiheid?

Maar daar houdt het niet op: uit het onderzoek is namelijk ook gebleken dat de afstand die dient te worden afgelegd om van A naar B te komen invloed heeft op de keuze in vervoersmiddel. Klinkt vrij logisch, maar wat houdt het precies in? Heel simpel gezegd betekent dit onze bereidheid om fysiek moeite te doen afneemt naar mate de afstand die afgelegd moet worden toeneemt. De meerderheid pakt de fiets of gaat lekker lopen wanneer de afstand slechts vijf kilometer of minder is. Maar boven de 5 kilometer zien we deze cijfers snel afnemen en wordt de auto populairder. Luiheid of een kwestie van efficiënte keuzes die tijd besparen? Het antwoord op de vraag laten we je zelf invullen 😉

Bron CBS

Comments

comments

Lees ook:  Met deze auto kun je ook drijven: de YANGWANG U8
More from Isabeau Kamphuis
Internationale Vrouwendag: harde feiten, wij rijden beter dan mannen!
First things first: happy #internationalevrouwendag ladies! Het is weer zo ver, vandaag...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *