Verlanglijstje: de bijzondere kalender van Pirelli

kalender, Pirelli

Zes maanden na de shoot, werd de 2018 kalender van Pirelli dan eindelijk onthult. De kalender werd door zijn hoofdpersonen omschreven als ‘een droom om aan te werken’ en ‘chaos op zijn best’. De foto’s zijn geschoten door de Engelse fotograaf Tim Walker en de kalender bevat 18 personen uit de muziek-, fashion- en filmwereld. De 45e editie van de kalender had dit jaar als thema ‘Alice’s avonturen in wonderland’ en ontbreekt dan ook niet aan een gezonde dosis fantasie.

Alice’s avonturen in wonderland

We kennen haar allemaal, de rebelse Alice die in een konijnenhol viel en zich vervolgens in een fantasiewereld waande. Juist daarom koos fotograaf Tim Walker voor dit thema. De Engelsman stelt dat het verhaal van Alice al zo vaak verteld is, dat hij daarom juist het verhaal vanuit een ander en origineel perspectief wilde belichten. Dat andere en originele perspectief hield in dat hij een ‘all-black’ cast fotografeerde, voor de tweede keer in de geschiedenis van de Pirelli kalender. In 1987 portretteerde de Engelse fotograaf Terence Donovan namelijk vijf vrouwen, waaronder model Naomi Campbell.

Whoopi

Campbell, Brits supermodel en actrice, spettert in haar vierde Pirelli kalender. Naast de Britse schone zien we het Australische model Adut Akech, Ghanees-Brits model en feminisme-activiste Adwoa Aboah, Senegalees-Duits model Alpha Dia, Beninees-Amerikaanse acteur en activist Djimon Hounsou, Zuid-Soedanees-Australisch model Duckie Thot, Gambiaans vrouwenrechten activiste Jaha Dukureh, Brits model King Owosu, Amerikaanse rapper en zanger Lil Yachty, Mexicaans-Keniaanse actrice Lupita Nyong’o, Amerikaanse acteur, televisiepersoonlijkheid en singer-songwriter RuPaul, Amerikaanse actrice Sasha Lane, Amerikaanse rapper, zanger, songwriter, acteur, producer en ondernemer Sean ‘Diddy’ Combs, Amerikaans model Slick Woods, Zuid-Afrikaans model en advocaat Thando Hopa, Amerikaanse actrice, comédienne, auteur en presentatrice Whoopi Goldberg, Brits model Wilson Oryema en Brits mode stylist, ontwerper en zangeres Zoe Bedeaux.

Lees ook:  Maak kennis met de snelste (en duurste) elektrische cabriolet: de Maserati GranCabrio Folgore

Picture perfect

Alle kostuums zijn uitgezocht door stylist, en nu ook hoofdredacteur van de Britse Vogue, Edward Enninful. Elk hoofdpersoon is zorgvuldig geselecteerd en kreeg daarna een belangrijke Wonderland-rol toegewezen. In de foto’s herken je onder andere de ‘King & Queen of Hearts’ en uiteraard Alice zelf! Wat ons betreft zijn de beelden prachtig en intrigerend. Go see for yourself!

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Next level: de brochure van de Lexus ES 300h
Mocht Odiel’s rijtest van de Lexus ES 300h je nog niet voldoende...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *