De nieuwe Citroën C4 Cactus: dit keer zonder ‘bobbelige’ zijbumpers

nieuwe Citroën C4 Cactus

Citroën komt met een compleet geüpgrade versie van de in Nederland oh zo populaire Cactus. Zowel van binnen als van buiten en zowel de looks als de technologie zijn flink onder handen genomen. Het resultaat? Een ultracomfortabele hatchback met een eigen unieke stijl: dit keer zonder de welbekende “bobbelige” bumpers.

‘Zwevend-tapijt’-effect

Maar ultracomfortabel, wat houdt dat in? De nieuwe C4 Cactus is uitgerust met het Citroen Advanced Comfort programma en heeft als eerste model in Europe een veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions. In andere woorden: een feest voor je achterste en je rugwervels. De schokken van ongelijke wegen en drempels worden opgevangen door het veersysteem en zelfs je oma heeft met haar drie heup operaties nu niets meer te klagen.

Make-over tijd

Het automerk had er duidelijk zin in want de nieuwe Citroen C4 Cactus heeft een flinke make-over gekregen. Geen drastische chirurgische ingrepen, want in zijn vormen is de cactus nog steeds goed te herkennen. Wel is er extra aandacht gegeven aan de kleine details die samen de expressieve front van de auto vormen en wordt de achterzijde geaccentueerd door led-achterlichten met 3D effect. Je kunt de nieuwe Cactus ook nog eens helemaal je eigen stijl geven met 31 personaliseringsmogelijkheden voor het exterieur en variatie aan kleur opties. Voor het interieur kun je kiezen uit vijf verschillende stijlen.

Flink wat veranderingen en mogelijkheden dus. Maar de meest opvallende is toch wel het ontbreken van de zijbumpers waar de cactus zo bekend om stond. Deze zijn vervangen door airbumps onderaan de portieren; zonder bobbels! Of je ze nou geweldig vond of het tegenovergestelde: uniek waren ze wel…

Lees ook:  Formule 1-fans zijn met hun avontuurlijke rijstijl een verhoogd risico op de weg

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Jessi Combs, snelste vrouw op vier wielen, verongelukt tijdens recordpoging
Helaas ontvingen we triest nieuws vanuit The States: afgelopen dinsdag is in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *