“Bedankt voor die Lamborghini”

Dit keer ontving de Paus geen mooie bloemen, maar een jaloersmakende one of a kind Lamborghini Huracán. De supercar was een cadeau aan de Paus van het Italiaanse automerk Lamborghini zelf. De kleuren van het pareltje, wit met twee gele strepen, zijn ter ere van de vlag van Vaticaanstad.

580 pk

Helaas voldeed dit racemonster niet aan de eisen van de geestelijke leider. Blijkbaar zag hij het niet helemaal zitten om rond te cruisen in 580pk (je begrijpt het niet!). Nee, zonder gekheid, hij had ‘m natuurlijk ook moeilijk aan kunnen nemen om er vervolgens in het weekend mee door Vaticaanstad te scheuren. Dus, bescheiden als hij is, stuurde hij de auto gelijk door naar een veilinghuis. Of hij dat ritje zelf heeft gemaakt weet niemand…

Veiling

De opbrengst van de veiling gaat naar de Popo John XXIII Community. Deze organisatie helpt vrouwen die slachtoffer zijn van mensenhandel. Paus Franciscus heeft uiteraard wel zijn handtekening op de motorkap achtergelaten. Dit zal de waarde van ‘al niet hele goedkope’ wagen alleen maar meer omhoog brengen.

Dit houdt jammer genoeg wel in dat we hem niet voorbij gaan zien blazen in die super vette customized witte stier. Erg jammer!

Comments

comments

Lees ook:  WWCOTY’s president Marta Garcia: ‘Autorijden opent de deur naar vrijheid’
Written By
More from Manouk Clark
De 10 duurste auto’s ter wereld
Heeft je verlanglijstje nog 10 plekken over? Voeg dan maar deze 10...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *