Babynamen: persoonlijk vinden we Veyron helemaal da bomb!

autostoeltjes

Het blijft lastig, een naam bedenken voor je aanstaande baby. Sommige ouders raken zo geïnspireerd door hun omgeving dat ze de babynaam daaruit afleiden. Namelijk auto’s!

We love car names

Merken, modellen, noem het maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken. Auto’s zijn natuurlijk ook heel inspirerend (vinden wij in ieder geval wel). We zijn al bijna gewend aan de babynamen als Bentley en Mercedes. Ook de Nederlandse top namen van 2017 is uit en hier zitten een paar auto gerelateerde namen bij.

Onbewust of bewust?

Een populaire meisjesnaam afgelopen jaar, namelijk de nummer 6 uit de top 20, was Mila. Zou het afgeleid zijn van de super gestroomlijnde, Tesla look-a-like Magna Mila?

Ook een populaire meisjesnaam vorig jaar was Zoë. Dit zal waarschijnlijk een ‘onbewustje’ geweest zijn. Maar of het toch bewust een vernoeming naar de Renault Zoë is zullen we nooit zeker weten.

Onder de jongensnamen is er één die opvalt in de top 20, namelijk Adam. We kennen natuurlijk de Opel Adam. Verder waren het afgelopen jaar auto-jongensnamen minder populair dan voorgaande jaren. Bijvoorbeeld in 2015 was Leon erg geliefd. Misschien wel geïnspireerd door de Seat.

Julia – Giulia

De meisjesnaam Julia hoorde ook in de top 20. Moet jij ook gelijk denken aan de Alfa Romeo Giulia? Wij wel. Deze vernoeming telt natuurlijk niet helemaal. Maar wij vinden dat ie toch thuishoort tussen de autonamen.

Weet jij nog een leuke auto-gerelateerde babynaam? Let us know!

Comments

comments

Lees ook:  Formule 1-fans zijn met hun avontuurlijke rijstijl een verhoogd risico op de weg
Written By
More from Manouk Clark
Welke auto’s zoeken wij het meest online? Van stoere bak naar grijze muis…
Ieder jaar wordt er onderzoek gedaan naar welke tweedehands auto’s wij Nederlanders...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *