Dit is waarom jij het liefst een stationwagen rijdt!

Skoda Fabia Combi Drive

We kunnen ondertussen een potje kwartet spelen met de verschillende modellen op de automarkt. Sedans, SUV’s, hatchbacks én stations, ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Tegenwoordig is de SUV in trek. King of the road, terwijl men de bakbeesten over het asfalt jaagt. Maar de stationwagen is nog steeds onwijs populair! Want wist je dat Nederland het grootste stationwagen-land ter wereld is? Hoppa. Daarom vier redenen waarom jij, in het diepste van je hart, het allerliefst een stationwagen zou willen rijden!

  • Hij is superpraktisch

Men kiest graag voor een SUV omdat hij hoog en ruim is. De auto oogt groot en praktisch en lijkt de ideale keuze voor bijvoorbeeld een familie-roadtrip. Toch is er een goede reden om vanuit praktisch oogpunt eerder voor een stationwagen te gaan, dan voor een SUV. Een stationwagen is bijvoorbeeld veel lager dan een SUV, waardoor het een stuk makkelijker is om al je spullen in te laden omdat je het allemaal niet zo hoog hoeft te tillen. En stel, je moet op zaterdagen nog meer mee zeulen dan alleen maar spullen, lees: kinderen, voetbalvrienden, vriendinnenclubjes, dan kan een stationwagen je nog weleens onwijs verrassen!

  • Hij is lekker zuinig

Een stationwagen ligt een stuk lager op de weg én is daarbij het lange, slanke zusje van de SUV, wat het voertuig een aerodynamisch voordeel geeft. En dat kunnen we gerust een zegen voor het brandstofverbruik noemen. Neem bijvoorbeeld de ŠKODA FABIA Combi Drive met een 1.0 liter TSI-motor. Deze station rijdt op papier ongeveer 1 op 22, wat met een applausje en energielabel B gehuldigd wordt. Goed voor het milieu en vriendelijk voor de portemonnee!

  • Hij is dynamisch
Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Omdat je niet zo hoog zit in een stationwagen, hebben stations een veel lager zwaartepunt. Dit is een voordeel voor de sportieve bestuurders onder ons. Knal ‘m een bochtje door en hij zal sneller reageren dan een SUV die je in je achteruitkijkspiegel herkent aan, uh, alleen het kenteken en de bumper. Eigenlijk rijdt een goede station net zo lekker als een hatchback (handig om te weten!).

  • De ideale man

Al met al had de omschrijving van een stationwagen ook die kunnen zijn van de ideale man: goed in koken – is praktisch, let op de kleintjes – is zuinig, en doet aan sport – is dynamisch. De Combi Drive van ŠKODA komt ook nog eens in een knappe, atletische en kleurrijke (love the red color!) uitvoering. Het blijft bij een stationwagen van ŠKODA en-en, want voor weinig geld (€19.995!) heb je gewoon lekker veel auto onder de kont. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met ŠKODA

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Vrouwen scoren meer boetes dan mannen
Bleek gisteren nog dat één op de zes vrouwen het eng vindt...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *