Formule 1 voor vrouwen in de pijplijn!

Gaat het dan toch echt gebeuren? Een Formule 1 speciaal voor vrouwen? Als het aan een bedrijf uit Groot-Brittannië ligt wel. En wel in 2019!

1975

Hoewel vrouwen in de huidige F1 gewoon mogen meerijden is dat slechts één keer in de geschiedenis gebeurd. De Italiaanse Lella Lombardi en Maria Teresa de Filippis zijn de enige vrouwelijke coureurs die ooit aan een echte F1-race deelnamen, in 1975. Er leek hoop in 2014 toen Susie Wolff deelnam aan een oefensessies op vrijdagen voorafgaand aan de wedstrijden. In 2015 hing ze echter haar F1-helm aan de wilgen en koos voor het gezin, die ze samen heeft met Toto Wolff, eindbaas F1 Mercedes-AMG.

Het Sauber F1 team heeft nu wel een vrouwelijke ontwikkelingsrijdster. Ze luistert naar de naam Tatiana Calderon (23), is Colombiaans en rijdt momenteel in de GP3 voor het DAMS team.

Women-only

Een echte competitie voor women-only is dus een serieuze optie en het Britse bedrijf is bereid hierin een flinke investering te doen. Ze onderzoeken nu de mogelijkheid om in 2019 vijf wedstrijden te organiseren in Europa en eentje in Amerika. Het begin is daar. Alhoewel het wel vreemd blijft dat vrouwelijke coureurs in de F1 niet simpelweg met Max kunnen racen…

Comments

comments

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON
Written By
More from femmefrontaal
Rijd je een Franse auto, dan heb je meer pech!
Renault: “Roest En Narigheid Achtervolgen U Lange Tijd”, zouden ze dan toch...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *