A Girls’ Pit Stop op LA Auto Show

Girls Pit Stop, LA Auto Show

Vrouwelijke Verstappen, lady automonteur of CEO van een groot automerk? Lastig voor te stellen hè? Toch zijn er steeds meer vrouwen die een carrière in de auto-industrie hebben. En op de Los Angeles Auto Show deze week wordt er met de Girls’ Pit Stop booth flink aandacht aan besteed!

Van Model tot Coureur

Neem bijvoorbeeld Verena Mei (zie video), voormalig model van een bandenbedrijf. Zij poseerde in hele korte kleding op posters om de verkoop van de banden te bevorderen. Dat helpt natuurlijk wel, zo’n mooie vrouw naast die banden. Elke man wil die band dan, toch? Alleen model staan was niet genoeg voor Verena. Ze had al erg lang de droom om zelf het circuit op te gaan. Zij werd alleen nergens serieus genomen. Want veel mensen denken dat vrouwen puur en alleen interesse tonen in auto’s voor mannelijke aandacht (wat natuurlijk dikke onzin is, auto’s zijn gewoon top!!). Toch heeft ze bewezen dat haar liefde voor autosport echt was door haar eigen raceauto te fiksen, zelf de banden ervan te verwisselen en alle reparaties aan de auto zelf te doen. Ze werd een van de top deelnemers van de race en was te gast als workshopleider in de “Girls’ Pit Stop” booth op de LA Autoshow 2017.

Girls’ Pit Stop

Deze stand, gehost door de Amerikaanse youtuber en automonteur Jessica, was er speciaal voor om vrouwen duidelijk te maken dat het oké is om een liefde te hebben voor de auto’s en om in de branche te werken. Om vrouwelijke coureurs te stimuleren en iedereen aan te moedigen een carrière als coureur, monteur of hotshot bij een automerk niet te laten schieten omdat je borsten hebt.

Lees ook:  Fiat Topolino: stadsauto of strandauto?

Voor echte vrouwen!

Volgens het U.S. Labor Department is in Amerika ongeveer 28% van de banen in de auto-industrie bezet door vrouwen. Numbers don’t lie! Maar de auto-industrie is vooral gefocust op mannen. Dat is ook te merken aan alle reclames en advertenties die gericht zijn op het mannelijke deel van de bevolking. Je hoort vaak slogans als ‘voor echte mannen’. Waar zijn de vrouwen hierin? Wij willen ook snelle, mooie en stoere auto’s rijden. Vergis je niet, vrouwen houden wel van een goede dosis adrenaline.

LA Auto Show

Gelukkig breken vrouwen steeds meer door in de autowereld. Bij de LA Auto Show was in 2015 47% van de bezoekers vrouwelijk (!!). Of dat percentage ook dit jaar weer gehaald gaat worden, wij gaan ervan uit. De LA Auto Show is er nog tot 10 december, mocht je in de buurt zijn en behoefte hebben aan een “Girls’ Pit Stop”.

Comments

comments

Written By
More from Manouk Clark
Kinderen scheuren in mini-autootjes naar operatiekamer
Sinds deze week scheuren patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis in een stoere mini-XC90 of...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *