Een 50+ klassiek pareltje is terug: de allereerste Porsche 911!

Aan het genieten van je vrije dagen rond de kerst en even niets te doen? Dan is het zeker een aanrader om even een kijkje te nemen in het Porsche Museum.

Voormalig 901

Hier staat namelijk de aller allereerste Porsche 911. Back in the days zelfs nog bekend als de 901. De prachtige oldtimer komt uit herfst 1964 en is vanaf nu tot en met april 2018 te bewonderen in het Porsche Museum in Stuttgart. Het museum heeft nog nooit eerder zo’n bijzonder exemplaar in bezit gehad. De legende is dan ook het middelpunt van de tentoonstelling.

Opnieuw opgedoken

De auto werd gevonden door een Duitse cameraploeg dat aan het filmen was voor een antiekprogramma. En wat een bijzondere ontdekking! Antiek is het zeker. Veel leuker om zo’n zeldzame wagen te vinden dan bijvoorbeeld een kast van 100 jaar oud, toch?
De 911 (of 901) is volledig gerestaureerd door het museum. Je kan je natuurlijk voorstellen dat er hier en daar wat roestplekken zaten na bijna 50 jaar.

Zichzelf gebleven

Gelukkig zijn zowat alle onderdelen origineel gebleven. Het heeft het Porsche Museum dan ook 3 jaar gekost om de vondst helemaal te restaureren. Alle onderdelen zijn niet vervangen, maar gerepareerd. Zo is de oldtimer nog helemaal zichzelf.

Zin en tijd? Het is een dikke aanrader om een retourtje Stuttgart te plannen. Naast de 911 is er natuurlijk nog veel meer moois te zien in het museum. Let’s go!

Comments

comments

Lees ook:  Met deze auto kun je ook drijven: de YANGWANG U8
Written By
More from Manouk Clark
Nieuwe Ford Focus: Om door een ringetje te halen
Check out de volledig nieuwe Ford Focus. Met volledig nieuw bedoelen we ook...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *