Voor Team Audi: 7 x de mooiste Audi’s ever!

Audi

In de wereld van autoliefhebbers heb je in principe twee kampen: Team Audi of Team BMW. Omdat wij al veel aandacht besteden aan het Duitse merk uit München, werd het hoog tijd om liefhebbers van Audi eens wat extra liefde te geven. Audi heeft namelijk in de loop der jaren behoorlijk wat pareltjes gemaakt. En dit zijn de mooiste Audi’s ever:

Audi R8

Audi
Geboren in 2007 en direct al een klassieker. Een schot in de roos van het Duitse merk uit Inglostadt. Een droomauto. Een beauty. Een posterboy. Het design is oogstrelend en het is een gemakkelijke supercar om mee te rijden. Met een V8, en inmiddels ook een V10, in het vooronder en een warpsnelheid van 0-100 km/u in 2,9 seconden is dit met recht een van de meest begeerlijk supercars ever. En sinds 2017 nog verleidelijker!

Audi Quattro

Audi
Toen de Audi Quattro in de jaren 80 in de verkoop kwam, waren all-wheel-drive performance-auto’s lang niet zo gewoon als nu. Maar nu blijkt, vele jaren later, is het een van de belangrijkste auto’s die Audi ooit heeft gemaakt. En nog steeds dragen alle vierwielaangedreven auto’s van Audi de naam Quattro in de naam.

(Auto Union) C-type

Audi
We duiken nu ver de geschiedenis in. Want het merk is ergens een keer gestart met het produceren van auto’s. Toen het nog een fabriek was in samenwerking met onder meer DKW (bromfietsen). In 1936 kwam uit de Auto Union fabriek de krachtige C-Type uit, een krankzinnige creatie op de weg toentertijd. Met een V16 onder de motorkap en 520 pk (really, voor die tijd?). Helaas was het ontwerp van de achterwielophanging zo ingewikkeld, en de dunne bandjes op ‘t vehicle maakten het ook niet comfortabeler, dat slechts één man hierin kon rijden zonder brokken te maken.

Lees ook:  Naar deze vijf auto’s waren jullie het meest nieuwsgierig in 2023

Audi 100

Audi
Vroeger was dit dus een sjiek de friemel wagen. Bedoeld voor mensen met een dikke vette portemonnee. Vanaf 1968 heeft Audi hiervan vier types gemaakt, tot ’94. Ons favoriete model is een echte ‘eighties bitch’. Het mooiste S-model ontving een dikke V8 om lekker mee te blazen op de snelweg. Dit exemplaar zouden we nu best op onze oprit willen hebben.

Audi RS6 Avant (type C6)

Audi
Eigenlijk is dit de meest opzienbarende RS variant die Audi op de markt heeft gebracht (2008). Met recht een wolf in schaapskleren als je weet dat de RS6 Avant type C6 van buiten de kenmerken heeft van een keurige stationwagen, maar onder de kap een Lambo V8 huist met 580 pk. Insane. Tot 2010 is hij gemaakt. En best wel gewild als ramkraakauto, maar dat geldt voor alle RS’en van Audi (knipoog).

Audi TT

Audi
Old time favorite. En ook nog eens financieel haalbaar, de Audi TT. Als coupé of als zomerauto zonder dakje. De tweezitter zag voor het eerst het daglicht in 1998 en wordt nog steeds gebouwd. Zijn klassieke looks gaan met de tijd mee en zelfs een youngtimer TT is nog steeds prachtig om te zien en om mee te toeren. Standaard heeft de TT altijd voorwielaandrijving (jammer), later kwam daar gelukkig vierwielaandrijving bij (jeuj!). Onze voorkeur gaat uit naar een TTS met 272 pk of een TT RS met 340 pk. Een tijdloze auto.

Audi A8

IAA Audi R8
Weer terug naar het heden. Audi lanceerde eind 2017 een prachtige vierde generatie van de Audi A8. De meest verwende Audi die er is. Een hotel op wielen, waar je het liefst in gereden wil worden in plaats van zelf rijden. Een echte directiewagen. Daarbij is de nieuwste A8 ook nog eens de eerste productieauto ter wereld, die voorbereid is op autonoom rijden.

Lees ook:  Hier moet je op letten bij het kopen van een telefoonhouder voor in de auto

We vergeten vast nog een hele hoop (W)Audi’s! Voel je vrij om de lijst op Facebook of hieronder aan te vullen!

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Superleuke Carpool Karaoke met de Queen of Pop Madonna!
’80 en ’90 bitches here! Na Michelle Obama, Adele en Justin Bieber...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *