Uitkomst! Een autonoom parkerende Volkswagen

We rijden graag zelf, maar parkeren? Daar zijn we iets minder fan van. Volkswagen begrijpt dat en komt met een autonoom parkerende Volkswagen. Wat een verademing!

Het parkeren zelf kost misschien niet zo veel tijd, behalve als je Rowan van FemmeFrontaal heet, maar vooral het zoeken naar een parkeerplek neemt veel tijd in beslag. Duitsers zijn jaarlijks 41 uur bezig met parkeren, Britten 44 uur en de inwoners van The Big Apple maar liefst 104 uur. Om in de toekomst te parkeren zonder stressvlekken in de nek, zonder toch nog te laat te komen op je afspraak omdat er nergens een vrije parkeerplek te vinden was en zonder ‘hè kak, was dat nou mijn velg?’, voert de Volkswagen Groep op Hamburg Airport een test uit met autonoom parkerende auto’s.

Dat gaat als volgt: de bestuurder boekt voor vertrek een parkeerplaats via de app. Eenmaal op de luchthaven laat hij de auto bij de ingang van de parkeergarage achter. Vervolgens zoekt de auto volautomatisch en vrije parkeerplek op en parkeert zichzelf. Dit wordt mogelijk gemaakt door simpele beeldmarkeringen in de garage, die worden herkend door sensoren in de auto.

De auto vermaakt zich wel

Het feit dat de auto zelf parkeert is natuurlijk al praktisch en tijdbesparend en dat geldt zelfs ook voor het oppikken van de auto. Je meldt je aankomst via de app en kort daarna staat de auto weer klaar bij de ingang van de parkeergarage. Ook kan de parkeertijd nuttig besteed worden. Het systeem van Volkswagen maakt het namelijk mogelijk om bijvoorbeeld pakketjes of kleding van de stomerij in de auto te laten bezorgen. Die auto vermaakt zichzelf dus wel!

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

Hamburg: slimme mobiliteit

Volkswagen is hiervoor een samenwerking aangegaan met Hamburg Airport, omdat de stad een voortrekkersrol op slimme mobiliteit wil vervullen. De test sluit daar goed bij aan: de reis naar de luchthaven wordt makkelijker, het is minder druk omdat er minder bestuurders zijn die rondrijden op zoek naar een parkeerplek en de autonoom parkerende auto’s hebben minder plaats nodig. Eindstand: in de toekomst zijn er ook nog eens meer parkeerplekken vrij.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Ondertussen in de autowereld: een corona-update
Het is alsof er een grote pick-up truck met als kenteken COVID-19...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *