Laura Schwab van Aston Martin wil je wat vertellen

Laura Schwab

In een testosteron gedreven wereld hebben in de laatste jaren een paar vrouwen het tot de top weten te schoppen. Mary Barra, CEO van General Motors, Linda Jackson als CEO bij Citroën en ook Laura Schwab: President of Aston Martin the Americas. En die laatste, heeft een boodschap voor ons al vrouwen.

Schwab werkte 15 jaar voor Jaguar Land Rover en verhuisde uiteindelijk naar Engeland waar ze promoveerde tot marketingdirecteur. In oktober 2015 wist Aston Martin haar aan het roer te zetten voor hun activiteiten in Amerika. Ondanks haar onverwachte zwangerschap in deze zelfde periode, wist ze zich staande te houden ten opzichte van haar baan en haar relatie.

Ook wij kijken uit naar het moment dat vrouwen zoals Laura Schwab en Mary Barra geen uitzondering meer zijn in de auto-industrie. Echter kan het voor vrouwen een lastige industrie zijn, aangezien deze historisch gezien door mannen gedomineerd wordt. Daarbij kunnen familieverplichtingen, zoals een zwangerschap, de carrière van een vrouw makkelijk verstoren en kan het vele reizen elke vorm van een relatie op de proef stellen.

#LauraSchwab (@lauraataston) is the first female to hold the position of President @AstonMartin.👏🙌 She and #MaryBarra (CEO of General Motors) are the only two women to hold senior leadership positions in the male-dominated automotive industry. #Women #MakingHeadway #BreakingBarriers #ChangingStereotypes #Dedicated #Leaders #OurTimeIsNow #WomenAreTough . . Schwab said she knew very little about cars when she entered the industry. She recently told ABC News that she is “desperate for more women to apply for jobs in automotive. For some women it’s scary, they might not think they know that much about cars, or that much about technology. I am a very firm advocate of more women applying for these roles.”

Een bericht gedeeld door WomenAreTough (@womenrtough) op

Dat alleen mannen geïnteresseerd zijn in auto’s is daarbij een van de grootste misvattingen uit de industrie. Rebecca Lindland, executive analist bij Kelley Blue Book, stelt dat vrouwen veel invloed hebben op het kopen van auto’s. Volgens haar moet men vanuit industrieoogpunt aan vrouwen laten zien wat voor soort banen en kansen er voor hen zijn in de auto-industrie en het feit dat ze eerlijk worden behandeld. Mary Barra, die in 2014 de CEO van General Motors werd, is de eerste vrouw die een Amerikaans autobedrijf runt. In een social media post noemt zij dat ze uitkijkt naar de dag waarop vrouwelijke CEO’s de norm zijn en niet de uitzondering. Way to go Barra!

Ook Laura Schwab is bereid haar weekenden en nachten in te leveren om jonge vrouwen er van te overtuigen dat een carrière in de auto-industrie de moeite waard is. Volgens haar is het een cruciaal moment voor vrouwen, niet alleen in de auto-industrie, maar in de hele wereld. Veel belemmeringen zijn verleden tijd, maar ze is er nog steeds van overtuigd dat de auto-industrie nog een klusje te klaren heeft. Ondanks dat ze zichzelf nooit als rolmodel heeft gezien, wil ze deze rol wel aanpakken als ze daarmee vrouwen kan overtuigen van het feit dat de auto-industrie een inspirerende en prachtige plek is om te werken.

Veerkracht, hard werken en doorzettingsvermogen zijn eigenschappen die Schwab graag aan haar dochtertje mee wil geven, maar die gelden net zo goed voor alle andere sterke, onafhankelijke en zelfvoorzienende vrouwen die het willen maken in een testosteron gedreven industrie. Who run the world?

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp

Women’s World Car of The Year: Volvo XC40

Niemand minder dan de Volvo XC40 mag zich Women’s World Car of...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *