Fris koppie: de vernieuwde Kia Sportage

Kia’s bestseller, de Kia Sportage, is vernieuwd. Een fris exterieur en interieur, nieuwe rijhulpsystemen, nieuwe keuze uit motoren én een verbeterd infotainmentsysteem. Eind september is de vernieuwde Sportage te bewonderen in de showrooms.

Exterieur en interieur

Het vernieuwde model heeft een nieuwe voor- en achterbumper, andere koplampen en achterlichten en nieuwe lichtmetalen wielen die verkrijgbaar zijn in 16, 17 en 19 inch. Ook kun je uit vijf nieuwe lakkleurtjes kiezen. Binnenin de nieuwe Sportage vind je een nieuw stuurwiel, een ander dashboard en nieuwe zwart-grijze bekleding. De GT-Line-versies hebben zwart leder met rode accenten als optie.

Veiligheidssystemen

De nieuwe Kia wordt ook voorzien van de nieuwste veiligheids- en rijhulpsystemen. Denk hierbij aan Smart Cruise Control met Stop&Go en om nog gemakkelijker in te parkeren een Around View Monitor. Daarbij kan de auto met Driver Attention Warning op tijd de vermoeidheid van de bestuurder signaleren. Om deze nieuwe systemen ook gemakkelijk te bedienen is er keuze uit een nieuw 7.0 inch touchscreen of een frameloos 8.0 inch infotainmentsysteem.

Nieuwe motoren

Kia’s motorengamma is momenteel zeer uitgebreid. De EcoDynamics+ 2.0-liter diesel mild-hybrid is nieuw. Deze reduceert de uitstoot van de dieselmotor door hem tijdens het accelereren te ondersteunen met elektrische energie uit een sterke 48-voltbatterij. Als resultaat heeft de motor tot 4% minder CO2-uitstoot. Deze 48-volttechnologie maakt onderdeel uit van de uitgebreide elektrificatiestrategie van Kia. Met de introductie van deze EcoDynamics+ mild-hybrid technologie is Kia de eerste fabrikant ter wereld die naast deze nieuwe technologie, ook nog een hybride, een plug-in hybride én batterij-elektrisch aangedreven auto’s aanbiedt.

Lees ook:  Mazda MX-30 e-skyactiv R-EV: Mazda’s antwoord op range anxiety

Ook wordt de 1.7-liter CRDi-motor vervangen voor een nieuwe 1.6-liter CRDi. Volgens Kia hun schoonste dieselmotor ooit, die 136 pk levert. Als optie kan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling geleverd worden.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
MINI krijgt een broertje op batterijen: MINI Electric
BMW heeft aangekondigd dat MINI een broertje op batterijen krijgt: de MINI...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *