Copycat alert: het Chinese merk Huansu kloont de Urus

Wij moesten ook even twee keer kijken, maar dit is niet de Lamborghini Urus. Het is zijn Chinese tweelingbroer: een nieuwe SUV die gelanceerd wordt door het merk Huansu. Het verbaasd ons dat het nog zo lang heeft geduurd voordat er een Chinese rip-off op de markt kwam…

De copycat in kwestie is het Chinese automerk Huansu, wat magic speed betekent, en valt onder de Beijing Auto Industries Corporation (BAIC). Het merk is bedoeld voor kopers in steden uit de tweede en derde categorie, dus we zullen niet zo snel een Huansu zien rijden in steden als Beijing of Shanghai.

De Urus- uh, zijn nog naamloze kloon, zal begin juni zijn debuut maken als het nieuwe vlaggenschip van het Chinese automerk. Ondanks dat het uiterlijk bijna exact hetzelfde is, is de Chinese variant een stuk minder extreem. De Urus-lookalike krijgt maar 150 pk (dat zijn 500 paarden minder dan de daadwerkelijke Urus) en is een stuk goedkoper. Huansa brengt de SUV op de markt voor zo’n 100.000 of 150.000 yuan, terwijl een echte Urus in China voor een mega bedrag van 3.13 miljoen yuan verkocht wordt.

En zo ziet de Lamborghini Urus eruit!

Comments

comments

More from Femme Frontaal

Stel je eens voor: een nachtje slapen in voetbalstadion Allianz Arena!

Jaaaaaaaaaa! Deze activiteit stond nog niet op onze bucketlist, maar bij deze...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *