All new: de BMW 3-serie sedan

We zijn alweer aangekomen bij de zevende generatie van – zoals BMW ‘m zelf noemt – ’s werelds succesvolste belichaming van rijplezier. Deze nieuwe bolide werd gister op 2 oktober onthuld op de Mondial de l’Automobile in Parijs.

Bij FemmeFrontaal hebben we een hoop BMW-liefhebbers, dus zodra er een (ver)nieuw(d) model op de markt komt, vinden wij dat smullen. Ook deze nieuwe sportsedan van onze Oosterburen roept nieuwsgierigheid op. Hij is namelijk sportiever en is ontwikkeld aan de hand van een nieuwe designtaal.

Tijger

De nieuwe neus doet mij denken aan die van een tijger, alsof ie elk moment zijn scherpe hoektanden kan laten zien. De grote niervormige grille pronkt in het midden van nieuwe LED-koplampen en onder de kont hangt een twin-pipe uitlaatsysteem. De nieuwe designtaal betekent ook nieuwe, strakke lijnen die moderne esthetiek en sportiviteit uitstralen. Er is keuze uit verschillende uitvoeringen, zoals Model Sport Line, Model Luxury Line en Model M Sport.

Rijplezier

Ook de nieuwe motoren zijn niet voor de poes. De nieuwe aandrijftechnologie van de 3-serie zorgt voor meer vermogen en trekkracht. Tijdens de marktintroductie in maart 2019 zijn er zes verschillende motoren leverbaar. Je kunt dan kiezen uit viercilinder benzine- en dieselmotoren en een zescilinder dieselmotor met 150 of zelfs 265 pk. In de loop van 2019 wordt het gamma uitgebreid met een extreem sportief M Performance-model en een iPerformance-model met een plug-in hybride aandrijving met 59 kilometer actieradius.

Daarnaast is BMW ook losgegaan op het interieur, met onder andere meer schouder- en elleboogvrijheid, en hebben ze ook het aantal innovatieve rijhulpsystemen uitgebreid die een nieuwe stap zetten richting autonoom rijden.

Lees ook:  CUPRA onthult de nieuwe Formentor en Leon en wij waren erbij

De marktintroductie start over een half jaar, so be patient.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
In welke grote stad ben je het voordeligst uit met je autoverzekering?
Dat je een hogere premie betaalt voor je autoverzekering als je in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *