Bijzonder: Land Rover bouwt Defender in Brits warenhuis

De Selfridges-winkel in Londen werd pasgeleden omgetoverd tot een Land Rover Classic garage. Een one-off Land Rover Defender maakte een bijzondere entree, toen hij via het raam binnenkwam op de eerste verdieping van het beroemde warenhuis. Op de herenafdeling.

Een unieke Selfridges Edition Defender Works V8 wordt hèt middelpunt van de nieuwe herenmode-afdeling op Oxford Street, maar daarvoor moest een team technici van Land Rover Classic eerst de auto opbouwen onder toeziend oog van shoppend Londen.

Uniek

Het Land Rover team demonteerde een Defender Works V8 tot er alleen een rollend chassis overbleef. Op deze manier kon de auto via het raam naar binnen. Hetzelfde team bouwt vervolgens de Selfridges Edition weer op. Wanneer hij klaar is, wordt hij afgedekt met een beschermde hoes totdat de afdeling herenmode onthuld wordt op 29 oktober.

De Selfridges Edition begon als een normale Defender 110 Pick Up uit 2016. De auto werd vervolgens veranderd in een 110 Soft Top met een softtop in het kenmerkende Selfridges Yellow. De rest van de auto werd vervolgens in een contrasterende kleur gespoten namelijk, Bronze Green. De neerklapbare voorruit en halfhoge deuren zorgen voor een waanzinnige open air-look.

Krachtigste en snelste Defender ooit

Deze unieke Defender krijgt vervolgens dezelfde update als de Defender Works V8 70th Edition, die in januari dit jaar zijn debuut maakte tijdens de 70e verjaardag van Land Rover. De V8 met 405 pk, een ZF achttrapsautomaat en een aangepast onderstel dragen bij aan het feit dat dit de krachtigste en snelste Defender ooit gebouwd is.

Lees ook:  DIT ZIJN DE CATEGORIEWINNAARS VAN WOMEN’S WORLDWIDE CAR OF THE YEAR 2024

De Selfridges Edition krijgt vintage stoelen met chocoladekleur leer en ivoorkleurige stiksels. Een Jaguar Land Classic Entertainment System met navigatie, DAB-radio en Bluetooth zorgt daarbij voor entertainment met een klassiek uiterlijk en moderne techniek.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Hyundai IONIQ 5: Stormtrooper op wielen
Na anderhalf jaar digitale persintroducties en evenementen in Nederland was het weer...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *