Nieuwe Porsche Macan: ja, bitte!

Nog een nieuweling die we niet over het hoofd kunnen zien: de nieuwe Porsche Macan. De Duitse knapperd debuteerde tijdens de autotentoonstelling in Parijs.

De nieuwe Macan is voorzien van een nieuwe 2.0-liter viercilinder turbo-benzinemotor. Daarmee heb je zo’n 245 pk onder je kont en een koppel van 370 Nm. Met een kleine 7 seconden jaag je deze compacte SUV richting de 100 km/u en mocht je je loden rechtervoet willen gebruiken op de Duitse Autobahn, dan ga je maximaal 225 km/u.

Sportwagenkenmerken

Een verbeterd onderstel zorgt voor nog meer comfort en rijplezier. De verschillende bandenmaten vóór en achter kunnen gerust een duidelijk sportwagenkenmerk genoemd worden. De banden zelf zijn ook nog eens nieuw ontworpen en dragen samen met een intelligent vierwielaandrijvingssysteem (Porsche Traction Management) bij aan nóg meer rijdynamiek. De Macan is standaard voorzien van 18-inch lichtmetalen velgen. Optioneel kun je er zelfs tot 21-inch onder hangen.

Meld je hier aan voor de FemmeFrontaal Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van pk-nieuwtjes, de nieuwste bolides en ronkende rijtesten?

Design & kleuren

Een Porsche zien we niet zo snel over het hoofd en dat geldt ook voor Porsche’s SUV-modellen. Deze Macan is ook weer voorzien van het welbekende Porsche design-DNA. Een kenmerkend detail is de driedimensionale led-lichtstrip aan de achterzijde van de auto en de 4-punts remlichten. Verschillende stylingdetails zorgen ervoor dat de Macan nu breder oogt. Daarbij kun je nu kiezen uit vier nieuwe exterieurkleuren: mambagroen metallic, Dolomietzilver metallic, Miamiblauw en krijt.

Hightec

Het Porsche Communication Management opent een hoop (auto)deuren binnen de digitale wereld. Met een 10,9 inch full HD touchscreen ben je 100% connected. Denk aan navigatie, realtime online informatie en stembediening. Stadaard op de nieuwe Macan zijn Porsche Connect Plus met een LTE-telefoonmodule en SIM-kaart, een WLAN hotspot en een hoop Porsche Connect diensten.

Lees ook:  De Volvo XC40 uitgeroepen tot Zakenauto van Jaar 2024

Ook de assistentiesystemen zijn uitgebreid, met bijvoorbeeld een filehulp systeem dat gebruik maakt van een adaptieve cruise control. Het systeem kan semi-automatisch remmen en gasgeven en houdt de bestuurder letterlijk ‘binnen de lijnen’ in files en bij langzaam rijdend verkeer. De Macan is nu ook leverbaar met het GT-sportstuurwiel, een stapje dichter bij een 911! Neem je een Macan met Sport Chrono Pakket dan heeft dit stuur een rijmodus-schakelaar inclusief SPORT Response knop.

Hebben? Dan mag je voor de in Leipzig gebouwde SUV van Porsche zo’n €85.600 neerleggen. Hij is vanaf december 2018 leverbaar.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Back to basics: 10 tips voor een veilige rit
Soms scheelt het maar bar weinig, of je was betrokken geweest bij...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *